StoryEditorOCM
Promo arhivLADO U SPALADIUMU

25 dana zahtjevnog vježbanja koreografija

Piše PR
27. studenog 2017. - 09:00

Ansambl LADO, čuvar hrvatske kulturne baštine, poznat je po perfekciji i odanosti umjetnosti koja nas podsjeća i vodi na put kroz našu povijest. Ovi profesionalni umjetnici, uz česte nastupe diljem svijeta, svakodnevno i po osam sati dnevno uvježbavaju elemente koji čine savršeno sklopljenu cjelinu plesa i glazbe.

Novi program LADA Ispod duba stoljetnoga uvježbavan je 25 dana prije nego što je prvi puta izveden. Dosad su ga vidjeli gledatelji u Kanadi, Sloveniji i Srbiji, a na predbožićnom spektaklu uživat će i Splićani 1. prosinca u Spaladium Areni od 19 sati. Zahtjevne probe potrebne su kako bi se uvježbao svaki detalj koji je dio kompleksne cjeline. Nošnja izvođača teži oko pet kilograma što zahtjeva i izvrsnu tjelesnu pripremu, s obzirom na trajanje nastupa u kojem izvođači promijene i po nekoliko kostima. Čak 1500 kilograma teške su oprema i nošnje koje će LADO koristiti na splitskom koncertu. Sama priprema za izlazak na pozornicu koja uključuje zagrijavanje, šminkanje i upjevavanje traje i do dva sata.

Ovaj će koncert biti poseban i po spektakularnoj i inovativnoj produkciji kojoj je posvećena posebna pažnja. Spoj je ovo najmodernije svjetske tehnike i povijesnih elemenata koji u današnje vrijeme velikih tehnoloških mogućnosti daju jedno novo svjetlo ovoj umjetnosti.

Ulaznice za nastup Ansambla LADO u Spaladium Areni, 1. prosinca u 19 sati mogu se kupiti online na www.croatia-tickets.com te na Eventim.hr, dok je fizička kupnja moguća na svim Eventim prodajnim mjestima te na blagajni Spaladium Arene. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80, 110, 140, 180 kn. Partner koncerta je HEP, a medijski pokrovitelj Slobodna Dalmacija.
 

 




 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:00