StoryEditorOCM
Promo arhivjednostavno i zabavno

Saznaj što sve može jedan dron

Piše PR
28. travnja 2017. - 18:03
dron1

Dronovi su i u Hrvatskoj sve traženije letjelice zbog svojih odličnih prednosti i raznovrsnih namjena za koje mogu poslužiti. Izuzetno ih cijene profesionalni snimatelji i fotografi, avanturisti, ali ih obožavaju i djeca.

Za profesionalnu namjenu su odlični vrhunski DJI dronovi koji posjeduju ogroman broj naprednih funkcija. Jedna od njih je crtanje ruta na zaslonu kontrolera po kojima će se dron kretati što omogućuje fokus na hvatanje kompleksnih fotografija.

Neki od dronova, kao što je DJI Phantom 4 Pro, tijekom leta automatski prepoznaju i prate objekte koji se miču ili kreću, pa se tako postižu zapanjujuće 4K UHD snimke i fotografije. Dronovima je vrlo jednostavno i zabavno upravljati od uzlijetanja, preko snimanja u letu, do sigurnog slijetanja. Tijekom leta je moguće ubrzati, usporiti, naglo promijeniti kretanje i iznenadno narediti slijetanje.

DJI Mavic Pro dolazi u paketu s daljinskim upravljačem i dodatnom opremom. Glavna karakteristika su mu male dimenzije koje omogućuju da se provlači i zavlači svugdje te vješto snima sa svojom sofisticiranom i stabiliziranom kamerom. Ovaj dron je iznimno jednostavan za prijenos, jer praktički stane u torbicu.

Yuneec Breeze može slikati selfieje, a njime se upravlja putem smartphonea ili tableta. Ovaj dron je jedan od cjenovno najpristupačnijih dronova. 

Najnovije na tržištu je GoPro Karma koju prati slogan „Više od drona“. Razlog tome je što se ovaj proizvod sastoji od  paketa kojeg čine: vrhunska letjelica, vrhunska HERO5 Black kamera, stabilizator, kontroler i torba. Iznimno je praktično rješenje, jer s odvojivom kamerom možeš snimati bilo gdje u pokretu (na biciklu, motoru, u kajaku), ne samo u letu s dronom.

Dronovi za djecu su vrlo jeftiniji, a cijena im ne doseže ni 1000 kn. Upravlja ih se putem daljinskog upravljača, polijeću već iz kutije, snimaju i slikaju u HD rezoluciji, lete bez buke te razveseljavaju i zabavljaju djecu.
Ponudu dječjih dronova pogledaj ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:57