StoryEditorOCM
Panorama‘želim biti zabavna‘

Prelijepa jordanska kraljica postat će baka: sretne vijesti melem su na tugu njene nevjeste koja oplakuje gubitak oca

Piše M. Č.
10. travnja 2024. - 18:05

Lijepa jordanska kraljica Rania, koja će 31. kolovoza proslaviti 54. rođendan, ovog će ljeta postati baka.

Prijestolonasljednik, princ Hussein, najstarije dijete kralja Abdullaha i kraljice Ranije, i njegova supruga, princeza Rajwa, očekuju prvo dijete, objavio je dvor.

image

Jordanski princ Hussein i njegova supruga Rajwa Al Saif vjenčali su se 1. lipnja prošle godine, a sada je objavljeno da ovog ljeta stiže njihovo prvo dijete

-/Afp

Sretna vijest stigla je nakon što je princeza Rajwa u veljači izgubila oca. Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif, osnivač jedne od vodećih građevinskih tvrtki u Saudijskoj Arabiji, preminuo je u dobi od 71 godine.

Nakon što je završila srednju školu u Rijadu, Rajwa je studirala arhitekturu u New Yorku, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija koju je stekla na studiju u Los Angelesu, gdje je radila za jedan arhitektonski ured.

Kate i William bili su na proslavi

Hussein i Rajwa, oboje 29-godišnjaci, vjenčali su se u lipnju prošle godine u palači Zahran u Ammanu. Nakon ceremonije su kralj Abdullah i kraljica Rania pripremili raskošno primanje na kojemu je bilo više od 1700 gostiju, među ostalima i William i Kate, princ i princeza od Walesa.

image

Na jordanskom kraljevskom vjenčanju prošle godine bili su i Kate i William, princeza i princ od Walesa

-/Afp

Prošle godine se udala i princeza Iman, starija kći jordanskog kraljevskog para, njezin suprug je Jameel Alexander Thermiotis, koji se bavi financijama u New Yorku, rođen je u Venecueli, a potječe iz ugledne grčke obitelji koja održava bliske veze s domovinom svojih predaka, čestim posjetima otoku Andros.

image

Kralj Abdullah i kraljica Rania na krunidbi britanskog kralja Charlesa u svibnju prošle godine

Paul Ellis/Afp

Kraljica Rania i kralj Abdullah imaju još dvoje djece, princezu Salmu i princa Hashema, dogodine će se obitelj povećati za još dva člana, a glamuroznoj kraljici ostvarila se želja da ne prođe dugo vremena prije nego što, uz ulogu svekrve i punice, dobije i onu bake.

Njene najdraže titule

Gostujući u programu "Good Morning America" uoči dva vjenčanja, kraljica Rania rekla je kako jednog dana želi biti "zabavna baka".

image

Kraljica Rania i princ Hussein

Khalil Mazraawi/Afp

- Uvijek sam govorila da je moja najdraža titula ona majke, ali mislim da će se to brzo promijeniti. Moj cilj je da budem zabavna baka. U arapskom imamo jednu izreku koja kaže kako nema osobe koja nam je draža od naše djece i unučadi. Jako sam uzbuđena što će se uskoro u mom životu pojaviti bebe – kazala je kraljica Rania.

image

Kraljica Rania s Rajwom Al Saif u ožujku prošle godine

-/Afp
image

Jordanska kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia u Madridu u lipnju prošle godine

Pierre-philippe Marcou/Afp
image

Kralj Abdullah i kraljica Rania sa švedskom princezom Victorijom i njezinim suprugom, princom Danielom, na primanju nakon vjenčanja njihovog sina, princa Husseina i Rajwe Al Saif

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 23:11