StoryEditorOCM
Panoramazbogom pegli

Ako vam je muka od peglanja, uz ove trikove možete mu reći zbogom; Za onaj s vrućom tavom, sigurno niste znali!

Piše MOZAIK SD
13. svibnja 2024. - 19:01

Iako većina domova ima i glačalo i dasku za glačanje, oni će učiniti sve da to izbjegnu.

Kako bi vam pomogli, stručnjaci su otkrili nekoliko trikova koji omogućuju smanjenje kovrčavosti uz vrlo malo truda.

Korištenje mokrih ručnika i sušilice

Čistačica Marija Gurkova otkrila je da su mokri ručnik i sušilica za rublje sve što trebate zamijeniti glačalo.

Stavite naborani predmet u sušilicu s vlažnim ručnikom ili nekoliko kockica leda i ostavite na srednjoj vatri oko 15 minuta. Zbog mokrog ručnika ili kockica leda u sušilici će se stvarati para. To će pomoći smanjiti nabore i zagladiti tkaninu. Kad se osuši, odmah složite odjeću kako biste izbjegli glačanje. Također možete koristiti sušilo za kosu za uklanjanje nabora u zadnji čas. Jednostavno navlažite naborano područje odjeće vodom ili sprejom za uklanjanje bora. Koristite najnižu postavku i zategnite tkaninu prilikom sušenja - otkrila je Marija.

image
/Shutterstock

Korištenje pare

Marija kaže i da se vruća tava može koristiti za brzo ispeglanje rublja.

Sve što trebate učiniti je napuniti posudu vodom, pustiti da se zagrije i zatim vodu izliti. Zatim možete koristiti dno posude za glačanje odjeće. Međutim, ako tražite nešto lakše, odjeću možete objesiti u kupaonici dok uskačete pod tuš, rekla je.

Tuširanje vrućom vodom pomoći će da se odjeća obješena u kupaonici prirodno ispravi jer para prodire u vlakna tkanine i opušta ih. Alternativa pari iz tuša je kuhalo za čaj, prokuhajte vodu i objesite odjeću metar od pare. Odvlaživači također mogu neizravno smanjiti bore uklanjanjem viška vlage iz zraka. Ipak, para je učinkovitija - objasnila je Marija.

Proces sušenja nakon pranja odjeće također može biti potpomognut ventilatorima koji smanjuju nabore jer potiču protok zraka u odjeći, pomažući joj da se brzo i ravnomjerno osuši.

Kako bi njezini savjeti bili još učinkovitiji, Marija preporučuje korištenje svog domaćeg spreja protiv bora od octa i vode, prenosi Hayat

Sprej protiv bora u kombinaciji s ovim drugim tehnikama može dodatno opustiti tkaninu - otkriva Marija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 22:57