stdClass Object ( [id] => 222121 [title] => Uz pomoć dobrih vila nastaju najromantičnije haljine i vjenčanice u Hrvatskoj [alias] => uz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj [catid] => 266 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Tridesettrogodišnja Zagrepčanka Sandra Haddad u modu je zaljubljena od ranog djetinjstva na vrlo romantičan način.

Na njezino poimanje ženstvenosti nesumnjivo je utjecalo njezino arapsko podrijetlo - koje dijeli s obitelji vlasnika modnog brenda Image Haddad no, ne i rodbinske veze - pa je ono podloga inspiraciji za ono što radi, a to su upravo najromantičnije vjenčanice i haljine u Hrvatskoj.

No, iako joj je dizajn bio i ostao prva i najveća ljubav, Sandra je diplomirala sociologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon diplome kratko je živjela u Italiji, gdje se njezina ljubav prema lijepom dodatno osnažila.

Prije tri godine, u jesen 2010., napokon je odlučila oživjeti svoje modne maštarije i proizvesti prvu kolekciju haljina jednostavnih linija, lepršavih, za one mladenke koje žele odmak od teških klasičnih haljina, a svaka od njezinih, uz to, ima i neku svoju priču po kojoj je prepoznatljiva.

Čak je i fotografkinja koja stoji iza svih njezinih editorijala, Šibenčanka Sanja Lydia Kulušić, odabrana sa sasvim posebnim razlogom:

- Sanja je moja spona s Dalmacijom. Upoznala sam je preko njezinih fotografija. Bila sam oduševljena tolikom količinom kreativnosti i talenta, a najviše načinom na koji uspijeva oživjeti emocije preko svojih fotografija. Jednostavno smo ‘kliknule’.

Uz to, veže nas ista ljubav prema vilama i svijetu iz bajke. Upravo ovih dana snimile smo novi editorijal u Zagrebu, a tema je naravno opet vilinska. Vjera u vile nešto je što me pokreće - otkrila nam je kreativna dizajnerica u modu zaljubljena od malena:

- Mislim da moja ljubav prema modi zaista traje oduvijek. Još kao djevojčica obožavala sam nositi lijepe haljinice i uvijek sam nešto šivala. Isprva za lutkice, a kasnije i za sebe. Dok su se druge djevojčice igrale barbikama, meni je najdraža igračka bila mala ružičasta šivaća mašina.

Ako moram izabrati jedan događaj koji najviše pamtim iz djetinjstva, to je kada sam od majke dobila crne lakirane cipelice koje ona dandanas čuva.

Sandra je ipak dugo, već smo spomenuli, skupljala hrabrost da se predstavi javnosti, da svoje želje pretvori u djela, jer ju je život, kako to često biva, odveo u drugom smjeru.

- Iako je ljubav prema modi bila oduvijek tu, jednostavno su se kockice drugačije posložile. Upisala sam i završila Filozofski fakultet, pa je došla Italija, pa sam četiri godine radila kao profesorica pedagogije u školi. Prije nešto više od dvije godine odlučila sam da je pravi trenutak da krenem s onim što oduvijek želim - veli ona i prisjeća se djevojke koja je prva odjenula njezinu vjenčanicu.

- To su bili moji počeci, a nakon vjenčanja mi je rekla da se u njoj osjećala čarobno. Tada sam znala da je to to! Znala sam da želim dizajnirati vjenčanice i haljine koje će biti posebne i drugačije. Potpuno moje. To za mene nije posao, nego ljubav mog života - govori ova romantičarka fascinirana nježnim haljinama.

Još kao mala maštala je o tome da živi na nekom pariškom dvoru u vrijeme plemkinja i grofica samo zbog njihovih predivnih haljina. To se do danas, reći će, nije promijenilo.


Sandra Haddad
- Ne trudim se biti drugačija, jednostavno nastojim biti ono što jesam. Kada sam predstavila svoju prvu kolekciju haljina, moji prijatelji i ljudi koji me znaju su rekli da sam to ja. I to mi je bio najveći kompliment.

Ono po čemu moje haljine jesu drugačije i posebne je to da je svaka haljina ukrašena ručno, da se jedan model radi u samo nekoliko primjeraka i da se za sve djevojke šiva po mjeri. Mislim da je puno drugačije nositi haljinu koja je uistinu napravljena iz ljubavi, s puno pažnje i truda. To se jednostavno osjeti.

A za razliku od teških, klasičnih vjenčanica moje haljine su lepršave, nježne, romantične i bajkovite, a ono po čemu su već postale prepoznatljive je cvijeće kao glavni detalj - pojašnjava Sandra.

Smatra da svaki dizajner, da bi njegovi radovi bili hvaljeni i prihvaćeni, mora prije svega biti svoj, a nakon toga slijedi kvaliteta materijala i način izrade, odnosno treba znati spojiti kreativnost s kvalitetom onoga što dizajnira.

- Vjenčane haljine su najromantičnija odjeća i zbog toga sam se tu i pronašla. Trenutak kad moje haljine ožive i postanu dio nečije priče, postaje i moj najdraži trenutak.

Svoju vjenčanicu pak još nisam stigla odjenuti, ali mislim da ću se jako teško odlučiti koju da od svih haljina odjenem baš za svoje vjenčanje - smije se i domeće da ne kreira zato što odbija odrasti nego...

- Mislim da sam samo, za razliku od mnogih, uspjela zadržati onu djetinju razigranost i maštu. Mislim da je život gledan kroz oči djeteta čaroban i magičan. Upravo tu čaroliju želim prenijeti i na svoje haljine - kaže Sandra koja je odrastala slušajući arapske bajke, prepune čarolija i princeza.

Na pitanje koje su najčešće greške mladenki veli:

- Smatram da najviše griješe prilikom odabira boje, jer bijela često nije najbolji izbor za svaku djevojku. Većini djevojaka puno bolje pristaju nježno pastelne boje. Ako ne biraju klasičnu bijelu vjenčanicu, trebali bi je uskladiti s bojom tena, očiju i kose. Boja haljine može jako istaknuti ljepotu svake djevojke.

Najneobičnija kreacija?

-...Jedna kratka, plavo-tirkizna haljina za djevojku koja živi u Dubaiju. Sve moje haljine su u nježnim pastelnim bojama pa mi je kreirati takvu haljinu ujedno bio i najveći izazov.

Inspirirana bajkama

‘Do You believe in fairies?’, odnosno ‘Vjerujete li u vile?’ naziv je nove Sandrine kolekcije koja je svjetlo dana ugledala ovih dana. U romantičnoj kolekciji nalaze se vjenčanice za jesen/zimu 2014. ponovno obogaćene mnoštvom cvijeća koje se isprepliće u igri boja i detalja djeluju kao da su ih stvorile šumske vile iz neke najljepše priče.

Modeli su Ena Smajić iz Talia Modelsa i Sara Pukanić, kćerka pokojnog novinara i urednika Ive Pukanića, koja je izrasla u prelijepu djevojku.

Nekoliko kratkih:

x Haljina kao spas u zadnji čas za prijateljice...

-Da, zna se dogoditi koji put.

x Idealni model...

- Za mene je to jednostavna, prirodno lijepa djevojka s jako dugom i gustom kosom. Djevojka koja je posebna i svoja.

x Dizajnirate li za sebe?

- Ja zapravo svaku haljinu koju napravim dizajniram kao da je radim za sebe. Neke haljine mi je ponekad čak i žao prodati jer bih ih željela ostaviti sebi. Obožavam nositi svoje haljine. U njima se osjećam čarobno i drugačije.

x Nepredviđene situacije, pucanje šavova i slično...

- Nisu se nikad, srećom, dogodile. Ai zato u torbi uvijek imam ‘ziherice’.

x Neostvarene poslovne želje...

- Tek sam na početku puta, ali voljela bih jednog dana imati svoju liniju vilinskih haljinica za djevojčice.

x Voljela bih učiti...

- Od Valentina.

x Skriveni talent?

- Obožavam balet, da se ne bavim dizajniranjem vjerojatno bih bila balerina.

nevena banić bilan, foto: Sanja Lydia Kulušić


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sandra haddad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-01-03 12:44:04 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-01-05 12:47:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-01-05 18:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12662 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 266 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta mode. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, moda, ljepota, putovanja, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Moda [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad00.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/sandra1.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/sandra_2.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/haddadad.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/haddad334.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/haddad2.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/haddad.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/atelje.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/1haddad.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/9.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/8.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/6.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/5.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/4.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/2haddad.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/01\/02\/STIL\/haddad\/2.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"770x480"},{"size0":"600x445"},{"size0":"471x600"},{"size0":"380x600"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x450"},{"size0":"400x600"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x454"},{"size0":"399x600"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x400"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x450"},{"size0":"600x400"},{"size0":"600x450"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 266 [name] => Moda [alias] => moda [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 8 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8356302 Threads: 3 Questions: 1713504012 Slow queries: 5116143 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113207453 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/moda ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /mozaik/moda/uz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj-222121 [printLink] => /mozaik/moda/uz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj-222121?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 187252 [name] => sandrahaddad [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sandrahaddad [link] => /tag/sandrahaddad ) [1] => stdClass Object ( [id] => 230166 [name] => vjenčanice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjencanice [link] => /tag/vjencanice ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sandra haddad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uz pomoć dobrih vila nastaju najromantičnije haljine i vjenčanice u Hrvatskoj [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-22-01-02-19-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/02/STIL/haddad00.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/02/STIL/haddad00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/10.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/sandra1.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/sandra_2.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/haddadad.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/haddad334.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/haddad2.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/haddad.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/atelje.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/1haddad.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/9.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/8.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/6.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/5.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/4.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/2haddad.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/01/02/STIL/haddad/2.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Tridesettrogodišnja Zagrepčanka Sandra Haddad u modu je zaljubljena od ranog djetinjstva na vrlo romantičan način.

Na njezino poimanje ženstvenosti nesumnjivo je utjecalo njezino arapsko podrijetlo - koje dijeli s obitelji vlasnika modnog brenda Image Haddad no, ne i rodbinske veze - pa je ono podloga inspiraciji za ono što radi, a to su upravo najromantičnije vjenčanice i haljine u Hrvatskoj.

No, iako joj je dizajn bio i ostao prva i najveća ljubav, Sandra je diplomirala sociologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon diplome kratko je živjela u Italiji, gdje se njezina ljubav prema lijepom dodatno osnažila.

Prije tri godine, u jesen 2010., napokon je odlučila oživjeti svoje modne maštarije i proizvesti prvu kolekciju haljina jednostavnih linija, lepršavih, za one mladenke koje žele odmak od teških klasičnih haljina, a svaka od njezinih, uz to, ima i neku svoju priču po kojoj je prepoznatljiva.

Čak je i fotografkinja koja stoji iza svih njezinih editorijala, Šibenčanka Sanja Lydia Kulušić, odabrana sa sasvim posebnim razlogom:

- Sanja je moja spona s Dalmacijom. Upoznala sam je preko njezinih fotografija. Bila sam oduševljena tolikom količinom kreativnosti i talenta, a najviše načinom na koji uspijeva oživjeti emocije preko svojih fotografija. Jednostavno smo ‘kliknule’.

Uz to, veže nas ista ljubav prema vilama i svijetu iz bajke. Upravo ovih dana snimile smo novi editorijal u Zagrebu, a tema je naravno opet vilinska. Vjera u vile nešto je što me pokreće - otkrila nam je kreativna dizajnerica u modu zaljubljena od malena:

- Mislim da moja ljubav prema modi zaista traje oduvijek. Još kao djevojčica obožavala sam nositi lijepe haljinice i uvijek sam nešto šivala. Isprva za lutkice, a kasnije i za sebe. Dok su se druge djevojčice igrale barbikama, meni je najdraža igračka bila mala ružičasta šivaća mašina.

Ako moram izabrati jedan događaj koji najviše pamtim iz djetinjstva, to je kada sam od majke dobila crne lakirane cipelice koje ona dandanas čuva.

Sandra je ipak dugo, već smo spomenuli, skupljala hrabrost da se predstavi javnosti, da svoje želje pretvori u djela, jer ju je život, kako to često biva, odveo u drugom smjeru.

- Iako je ljubav prema modi bila oduvijek tu, jednostavno su se kockice drugačije posložile. Upisala sam i završila Filozofski fakultet, pa je došla Italija, pa sam četiri godine radila kao profesorica pedagogije u školi. Prije nešto više od dvije godine odlučila sam da je pravi trenutak da krenem s onim što oduvijek želim - veli ona i prisjeća se djevojke koja je prva odjenula njezinu vjenčanicu.

- To su bili moji počeci, a nakon vjenčanja mi je rekla da se u njoj osjećala čarobno. Tada sam znala da je to to! Znala sam da želim dizajnirati vjenčanice i haljine koje će biti posebne i drugačije. Potpuno moje. To za mene nije posao, nego ljubav mog života - govori ova romantičarka fascinirana nježnim haljinama.

Još kao mala maštala je o tome da živi na nekom pariškom dvoru u vrijeme plemkinja i grofica samo zbog njihovih predivnih haljina. To se do danas, reći će, nije promijenilo.


Sandra Haddad
- Ne trudim se biti drugačija, jednostavno nastojim biti ono što jesam. Kada sam predstavila svoju prvu kolekciju haljina, moji prijatelji i ljudi koji me znaju su rekli da sam to ja. I to mi je bio najveći kompliment.

Ono po čemu moje haljine jesu drugačije i posebne je to da je svaka haljina ukrašena ručno, da se jedan model radi u samo nekoliko primjeraka i da se za sve djevojke šiva po mjeri. Mislim da je puno drugačije nositi haljinu koja je uistinu napravljena iz ljubavi, s puno pažnje i truda. To se jednostavno osjeti.

A za razliku od teških, klasičnih vjenčanica moje haljine su lepršave, nježne, romantične i bajkovite, a ono po čemu su već postale prepoznatljive je cvijeće kao glavni detalj - pojašnjava Sandra.

Smatra da svaki dizajner, da bi njegovi radovi bili hvaljeni i prihvaćeni, mora prije svega biti svoj, a nakon toga slijedi kvaliteta materijala i način izrade, odnosno treba znati spojiti kreativnost s kvalitetom onoga što dizajnira.

- Vjenčane haljine su najromantičnija odjeća i zbog toga sam se tu i pronašla. Trenutak kad moje haljine ožive i postanu dio nečije priče, postaje i moj najdraži trenutak.

Svoju vjenčanicu pak još nisam stigla odjenuti, ali mislim da ću se jako teško odlučiti koju da od svih haljina odjenem baš za svoje vjenčanje - smije se i domeće da ne kreira zato što odbija odrasti nego...

- Mislim da sam samo, za razliku od mnogih, uspjela zadržati onu djetinju razigranost i maštu. Mislim da je život gledan kroz oči djeteta čaroban i magičan. Upravo tu čaroliju želim prenijeti i na svoje haljine - kaže Sandra koja je odrastala slušajući arapske bajke, prepune čarolija i princeza.

Na pitanje koje su najčešće greške mladenki veli:

- Smatram da najviše griješe prilikom odabira boje, jer bijela često nije najbolji izbor za svaku djevojku. Većini djevojaka puno bolje pristaju nježno pastelne boje. Ako ne biraju klasičnu bijelu vjenčanicu, trebali bi je uskladiti s bojom tena, očiju i kose. Boja haljine može jako istaknuti ljepotu svake djevojke.

Najneobičnija kreacija?

-...Jedna kratka, plavo-tirkizna haljina za djevojku koja živi u Dubaiju. Sve moje haljine su u nježnim pastelnim bojama pa mi je kreirati takvu haljinu ujedno bio i najveći izazov.

Inspirirana bajkama

‘Do You believe in fairies?’, odnosno ‘Vjerujete li u vile?’ naziv je nove Sandrine kolekcije koja je svjetlo dana ugledala ovih dana. U romantičnoj kolekciji nalaze se vjenčanice za jesen/zimu 2014. ponovno obogaćene mnoštvom cvijeća koje se isprepliće u igri boja i detalja djeluju kao da su ih stvorile šumske vile iz neke najljepše priče.

Modeli su Ena Smajić iz Talia Modelsa i Sara Pukanić, kćerka pokojnog novinara i urednika Ive Pukanića, koja je izrasla u prelijepu djevojku.

Nekoliko kratkih:

x Haljina kao spas u zadnji čas za prijateljice...

-Da, zna se dogoditi koji put.

x Idealni model...

- Za mene je to jednostavna, prirodno lijepa djevojka s jako dugom i gustom kosom. Djevojka koja je posebna i svoja.

x Dizajnirate li za sebe?

- Ja zapravo svaku haljinu koju napravim dizajniram kao da je radim za sebe. Neke haljine mi je ponekad čak i žao prodati jer bih ih željela ostaviti sebi. Obožavam nositi svoje haljine. U njima se osjećam čarobno i drugačije.

x Nepredviđene situacije, pucanje šavova i slično...

- Nisu se nikad, srećom, dogodile. Ai zato u torbi uvijek imam ‘ziherice’.

x Neostvarene poslovne želje...

- Tek sam na početku puta, ali voljela bih jednog dana imati svoju liniju vilinskih haljinica za djevojčice.

x Voljela bih učiti...

- Od Valentina.

x Skriveni talent?

- Obožavam balet, da se ne bavim dizajniranjem vjerojatno bih bila balerina.

nevena banić bilan, foto: Sanja Lydia Kulušić


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/moda/uz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj-222121 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=49a87a5396722c5a68fcc0161b3530abf95e012f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Uz+pomo%C4%87+dobrih+vila+nastaju+najromanti%C4%8Dnije+haljine+i+vjen%C4%8Danice+u+Hrvatskoj&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fmoda%2Fuz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj-222121 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fmoda%2Fuz-pomoc-dobrih-vila-nastaju-najromanticnije-haljine-i-vjencanice-u-hrvatskoj-222121 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sandra haddad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Modasandra haddad

Uz pomoć dobrih vila nastaju najromantičnije haljine i vjenčanice u Hrvatskoj

Piše PSD.
5. siječnja 2014. - 19:01
Tridesettrogodišnja Zagrepčanka Sandra Haddad u modu je zaljubljena od ranog djetinjstva na vrlo romantičan način.

Na njezino poimanje ženstvenosti nesumnjivo je utjecalo njezino arapsko podrijetlo - koje dijeli s obitelji vlasnika modnog brenda Image Haddad no, ne i rodbinske veze - pa je ono podloga inspiraciji za ono što radi, a to su upravo najromantičnije vjenčanice i haljine u Hrvatskoj.

No, iako joj je dizajn bio i ostao prva i najveća ljubav, Sandra je diplomirala sociologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon diplome kratko je živjela u Italiji, gdje se njezina ljubav prema lijepom dodatno osnažila.

Prije tri godine, u jesen 2010., napokon je odlučila oživjeti svoje modne maštarije i proizvesti prvu kolekciju haljina jednostavnih linija, lepršavi...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 03:02