LjepotaBrzo i efikasno

Vrijeme je za skidanje 'zimskih' kilograma, a ovim treningom otopit ćete ih taman do ljeta: jedina 'oprema' koju trebate je - vreća za smeće!

Piše J.V.
15. ožujak 2018. - 12:10
rgx time: 0.0001220703125

Ako ste među onima koji su nakupili koje kilo viška ove zime, sigurno vas već hvata dobra stara proljetna panika skidanja istih. Svlačenje u kupaći kostim nije vam ni na kraj pameti, a 'šlaufići' oko struka i celulit od višemjesečnog 'ušuškavanja' i sjedenja stvaraju vam presing, no još uvijek je toliko hladno vani da vam trening na otvorenom nije najsretnija opcija.

Srećom, nakon kratkotrajnog zahladnjenja, stižu nam i topliji dani, pa imamo prijedlog za sve one koji su konačno spremni izići vani i pozdraviti se sa zimom i celulitom. 

A uz to i učiniti nešto dobro za okoliš, ali to nam nikad nije prva potreba koju žurimo zadovoljiti nakon zime. 'Plogging' je novi hit u fitness svijetu, a stiže nam iz nešto uređenijih država, koje se imaju vremena pozabaviti ekologijom. Ili viška volje, što kod nas ponovno ne zvuči kao izgledna opcija.

Radi se o kombinaciji riječi 'jogging' i 'plocka upp', što na švedski znači 'podignuti'. Jedina 'oprema' koja vam pritom treba je vreća za smeće, koju ćete ponijeti sa sobom u slučaju da naiđete na kakav otpad. Skandinavci, kod kojih je trend zaživio, opisuju ovaj sport kao jednostavnu kombinaciju trčanja i skupljanja smeća.

A ako vas ideja nije ekološki osvijestila, možda će to učiniti brojke. Ne samo da 'ploggingom' sagorijevate više kalorija (u pola sata 288 otprilike), već i 'čučnjevima' i čestim saginjanjima radite i na guzi. 

Komentari onih koji su probali plogging sugeriraju ipak kao ova vrsta rekreacije i nije najsretnija opcija ako živite u velikom gradu, gdje smeća ima na svakome koraku. No, u malim mjestima ili predgrađu ne samo da je izvedivo, već ćete uljepšati i vlastito okruženje, a uz to vam možda i svlačenje u kupaći kostim postane malo izglednije.

 

Congratulations to @plogging_costa_rica for such a great initiative! Plenty of work to be done in Costa Rica’s cities. ???❤️ Let’s join them and give them our support. Plogging is a combination of jogging with picking up litter (Swedish: plocka upp). It started as an organised activity in Sweden around 2016 and spread to other countries in 2018, following increased concern about plastic pollution. As a workout, it provides variation in body movements by adding bending, squatting and stretching to the main action of running. It spread in Europe and now we have it in America as well. . . . #plogging#costarica#plasticpollution#cleanoceansnow#onesea#costarica#sweden#berlin#newyork#nogreennoblue#rethinkplastic #rethinkrecycling#globalgoals#finsattached

A post shared by ᑕᒪEᗩᑎ OᑕEᗩᑎᔕ ᑎOᗯⓇ (@cleanoceansnow) on

 

#PLOGGING