LjepotaProbat će sve

Tretman penisom za blistavu kožu? Najnoviji 'beauty' trend još je luđi nego što zvuči, evo koje su zvijezde poludjele za njim

Piše PSD

Bizarni beauty trendovi danas i nisu neko iznenađenje, a o dobrobiti sperme za kožu već smo mnogo puta čuli. Ali, tretman penisom, i to kožicom novorođenčadi, doista je nešto što u najmanju ruku djeluje suludo.

Ipak, čini se da su poznati i slavni u pokušaju zadržavanja mladosti spremni baš uvijek otići korak dalje, pa su upravo za 'penis tretmanom' poludjele neke od najvećih holivudskih zvijezda.

Cate Blanchett pohvalila se australskom Vogueu kako je s prijateljicom Sandrom Bullock otkrila salon koji se specijalizirao za ovakav tretman, pa su odlučile pokušati. Ako Kendall Jenner može višak mrtve kože skidati pomoću ribica, a Gwyneth Paltrow uživa u bockanju pčela, zašto ne pokušati i s - penisom?

Vjerojatno ste pomislili da ovaj trend uključuje spermu, ali nije tako. Dapače, način na koji se provodi još je luđi nego što biste mogli zamisliti. Ključni 'sastojak' je prepucij, za kojega beauty stručnjaci tvrde da je toliko 'moćan' da može preporoditi izgled kože.

Riječ je o EGF-u, tj. 'epidermal growth factoru' koji označava ubrzanje zacjeljivanja i regeneracije kože. Taj 'faktor' u ovome je slučaju navodno iznimno blagotovorni prepucij. Beauty stručnjaci 'sirovinu' za ovaj tretman nabavljaju u Koreji, gdje se kožica uzima s tek obrezanih dječaka. Stanice iz vrška penisa navodno su ekstremno jake, a njihovo djelovanje potiče kožu na pojačanu roizvodnju kolagena i ima zacjeljujuće moći. 

Koža nakon korištenja djeluje zategnutije, mlađe i blistavije, i to, navodno, samo nakon jedne upotrebe. Nije ni čudo, jer cijeli je proces toliko skup da si ga i mogu priuštiti jedino zvijezde; samo jedan posjet salonu koji provodi 'tretman penisom' koštat će vas oko 650$.

Cijena, naravno, nije odbila poznate glumice, a nije ni kontroverza oko korištenja kožice, kojoj su se ponajviše usprotivili aktivisti koji su protiv obrezivanja djece.

#TRETMAN PENISOM