GastroBLAGDAN ZA NEPCE

Sprema se u samo dvije posude i ne peče se: pogostite se za vikend 'Tortom princa Williama', za kojom je poludio svijet, recept oduševljava jednostavnošću

Piše T.Š.B.

U ovom kolaču gušta kraljica Elizabeta, najdraža je slastica i mlađih članova obitelji, o njoj priča cijeli svijet, a najbolji dio leži u činjenici da se čokoladna torta princa Williama, kako je "krštena", može spremiti u samo dvije posudice. I sve to bez pečenja.

Za kraljicu Elizabetu recept je osmislio njen nekadašnji chef kuhinje Darren McGrady, a kad je podijelio recept, torta je postala globalni hit.

Pa kada u ovom slatkišu uživa kraljica i njena glamurozna obitelj, možemo i mi.

Radi se lako, brzo i vrlo je ukusna.

Sastojci:

120 g maslaca

120 g šećera

120 g tamne čokolade

Jedno jaje

220 g keksa petit beurre keksa

Za glazuru:

240 g rastopljene čokolade

Priprema:

Kalup za torte promjera 20 cm namazati maslom. Kekse usitniti na manje komade, veličine bajama. Maslo otopiti, istući ga sa šećerom do pjenaste smjese.

Na pari rastopiti čokoladu, dodati je u posudu s maslom i šećerom, ubaciti jaje i sve jako dobro i čvrsto promiješati. Dodati kekse i miješati sve dok ih čokolada posve ne prekrije.

Smjesu prebaciti u kalup za tortu, poravnati je i staviti u frižider na tri sata. Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i okrenuti je naopako na pladanj.

Na pari rastopiti čokoladu za glazuru i njome preliti kolač.

I to je to.


 

#TORTA PRINCA WILLIAMA