StoryEditorOCM
HranaGREŠKE ZA ŠTEDNJAKOM

Mislite da činite dobro, a radite višestruku štetu: ove namirnice nikako ne smijete ispirati pod vodom prije kuhanja

Piše Javorka Luetić
21. siječnja 2020. - 17:05

Zbog brojnih sprejeva i konzervansa kojima proizvođači namirnicama produljuju rok trajanja, navikli smo prije upotrebe oprati sve što kupimo u trgovini.

Naravno, ta je navika prilično opravdana, posebice zbog činjenice što nam voće i povrće, meso, riba i ostali proizvodi dolaze s raznih strana.

Ali pranje ipak nije uvijek preporučljivo.

Neke namirnice mogu izgubiti okus ispiranjem prije kuhanja ili pranjem možete čak utjecati na njihovu strukturu.

Stoga vam u nastavku otkrivamo pet namirnica koje nikada ne treba stavljati pod vodu prije nego što ih stavite u lonac.

Gljive

Ako gljive natopite u vodi prije nego što ih pripremite, one će promijeniti teksturu i okus.

Većina kuhara koristi papirnati ručnik ili kuhinjsku krpu za uklanjanje zemlje s gljiva.

Naime, gljive će apsorbirati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:52