StoryEditorOCM
HranaU sezoni ujesen

Namirnica koju obožavate ili mrzite, ali vjerojatno ju ne znate savršeno pripremiti: bogata je vitaminom A, vlaknima i antioksidansima, a nadmoćna svojemu 'rođaku'; Ovo je osnovni recept

Piše J. V.
15. studenog 2019. - 20:13

Kad su u pitanju ugljikohidrati i kalorije, slatki krumpir ne razlikuje se mnogo od običnoga krumpira. No proteinima, vitaminima (izvor vitamina B i C) te antioksidansom beta-karotenom (koji se u tijelu pretvara u vitamin A) moglo bi se reći da je "nadmoćan" svojemu rođaku.

Za svoje zdravlje možete učiniti bar ovo: jedan vitamin nevjerojatno je važan u sprječavanju teške vrste raka, a možete ga unijeti dovoljno sa samo par namirnica

Iako, tehnički, nisu iz iste porodice. Slatki krumpir pripada porodici slakova (Convolvulaceae). Nutritivno je vrlo bogat (BBC GoodFood), tu nema dvojbe, no specifični slatki okus nije privlačan baš svima, ponajprije zakletim ljubiteljima "pravog" krumpira, najčešće pripremljenog u slanoj varijanti.

No i oni kojima odgovara slatki,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:40