Mozaik Gastro

U SLAST!

'Nevjerojatno su mekane, a tako ih je lako napraviti': svi su poludjeli za receptom za bublice koje se dižu preko noći, a ne treba ih mijesiti!

U SLAST!

Recept za bublice od tijesta koje se diže u hladnjaku, preko noći, postao je pravi hit, a oni koji su ga isprobali uistinu su oduševljeni.

"Nevjerojatno je koliko ih je lako napraviti, zamutila sam tijesto navečer, ujutro oblikovala bublice i dok sam skoknula u dućan bile su spremen za pečenje.

Dok su se djeca ustala iz kreveta, bile su pečene i divno su mirisale. Zbog ovakvih stvari veselim se hladnijem vremenu", jedan je od komentara na stranici Taste of Home, koja je objavila recept.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @n2golf365 on

Treba li vam još nagovaranja da sebi i svojima priuštite ovakav topli, domaći doručak? Da ne duljimo, evo recepta!

Najmekše bublice

1 žlica šećera

1 žlica suhog kvasca

1 do 1,5 žličice soli

800 grama brašna

2,5 decilitara mlaćenice (u nedostatku: mješavina mlijeka, vode i sasvim malo octa)

110 grama maslaca plus još dvije žlice otopljenog

3 jaja

1,5 decilitara vode 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @n2golf365 on

U velikoj posudi pomiješajte šećer, sol, kvasac i pola količine brašna. U drugoj posudi zagrijte mlaćenicu i dodajte joj 110 grama maslaca pa ih dodajte suhim sastojcima.

Miješajte srednjom brzinom dvije minute pa dodajte jaja. Miješajte još dvije minute. Dodajte još brašna, dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

Stavite u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Ujutro oblikujte bublice, trebali biste dobiti 24 komada.

Poredajte ih s oko pet centimetara razmaka u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Prekrijte ih krpom i ostavite na toplom mjestu da se dižu dok se ne udvostruče, oko sat i pol.

Pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Vruće premažite otopljenim maslacem.

Naslovnica Gastro