Mozaik Gastro

Ekstra zdravi

Slasticu za kojom 'slinite' u pekarama možete na brzinu umiješati i kod kuće: ovo je najlakši recept, ali sa zaokretom - ne sadrži brašno!

Ekstra zdravi

Borovnice obožavamo u bilo kojem obliku – svježe, smrznute, sušene, u obliku finih domaćih džemova ili svježe cijeđenih voćnih sokova. Isprobajte ove jednostave veganske muffine gotove u tren oka.

Vrijeme pripreme je samo 50-tak minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nisha Vora | Vegan Blogger (@rainbowplantlife) on

Sastojci za 12 muffina:

• 1,5 šalica sitnih zobenih pahuljica

• 0,5 šalice pirea od jabuka

• 3 žlice smeđeg šećera

• 1 žlica sitno mljevenih sjemenki lana

• 1 žličica praška za pecivo

• ¼ žličice sode bikarbone

• 3 žlice maslinova ulja

• 3 žlice vode

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 šalica svježih borovnica

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Kalupe za muffine premažite maslinovim uljem, ili upotrijebite papirnate kalupiće.

2. U blenderu ili multipraktiku izmiksajte zajedno redom: zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, zatim dodajte pire od jabuka, smeđi šećer, ulje, vodu, mljevene sjemenke lana i vaniliju. Miksajte dok ne postignete smjesu glatke konzistencije. Na kraju lagano ručno umiješajte borovnice pa dobivenu smjesu rasporedite u kalupe.

3. Muffine pecite otprilike 35 minuta.

Naslovnica Gastro