Mozaik Gastro

kriju fino iznenađenje

Hrskavi, preukusni zalogajčići od krumpira kojima nećete moći odoljeti: mogu biti prilog, grickalica ili obrok, a nakon što ih probate zaboravit ćete da postoje frigani krumpirići

kriju fino iznenađenje

Na koji način obično pripremate krumpire? Ako su vaš domet frigani krumpirići, pire i kad se baš idete potruditi restani krumpir, vrijeme je da iskušate ovaj recept. Savršen je kao prilog uz sve vrste pečenog mesa, ali i uz neko pomalo dosadnjikavo varivo, kad želite obrok učiniti malo zanimljivijim.

Super su i kao samostalan obrok, uz zelenu ili kupus salatu, ili kao grickalica uz neko dobro craft pivo, kad si poželite 'do daske' udovoljiti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Le Sud (@restaurant_lesud) on

Princip je jednostavan: trebate skuhati krumpire (potrudite se da bude neka brašnasta sorta kao što je Desire ili crvenkasti Courage), zgnječiti ih i dodati im začine pa oblikovati valjčiće i paniratih ih.

Želite li si posebno ugoditi, u sredinu ubacite prutić nekog dobro topljivog sira kao štoje cheddar, gouda ili mozzarella. U receptu koji vam donosimo u nastavku krije se još jedno ugodno iznenađenje: pržena panceta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Not Just a Tourist (@notjustatourist) on

Gurmanski kroketi od krumpira

3 kuhana krumpira
1,5 dl kiselog vrhnja
2 nasjeckane mlade kapulice
3 žlice usitnjene pržene pancete
sol, papar
oko 100 grama sira narezanog na prutiće
brašno, jaje i prezla za pohanje

Zgnječite krumpir, dodajte mu vrhnje, začine i pancetu. Žlicom zagrabite malo smjese, oblikujte kuglicu, spljoštite ju i u sredinu stavite prutić sira pa ga obložite spljoštenom smjesom dok ne dobijete valjušak nalik na njok. Nastavite dok sve ne potrošite a potom krokete panirajte i pržite.

Uživajte i nemojte previše pojesti...

Naslovnica Gastro