Mozaik Gastro

Par sastojaka

Najljepši miris u kuhinji onaj je domaćeg kruha: ovaj je prava divota za nepce, radi se od posebnog brašna, jednostavan je za umijesiti, a hranjiviji od bilo kojeg kupljenog u pekari

Par sastojaka

Znate već kako je prekrasno osjetiti miris domaćeg kruha u kuhinji. Međutim, ako je to kruh od pirovog brašna sa sjemenkama koji je još zdraviji, to je prava divota za nepce. I jednostavno ga je umijesti.

Sastojci:

500 g pirovog brašna

1 vrećica suhog kvasca

5 dcl mlake vode

1/2 žličice šećera

1 čajna žličica soli

šaka miješanih sjemeki (sezama, buče, suncokreta...)

2 žlice maslinovog ulja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacolien Dondorp (@_jacolien_) on

Priprema:

Pomiješajte brašno sa suhim kvascem i šećerom, dodajte sjemenke, sol, vodu i ulje te dobro promiješajte. Masa je prilično rijetka, pa tijesto zamijesite kuhačom. Kad postane glatko i počmu se stvarati veći zračni mjehurići ostavite ga pokrivenog na toplom jedan sat da se diže.

Potom tijesto prebacite u pobrašnjeni model, možete ga po vrhu malo zarezati, pobrašniti ili posuti sa još malo sjemenki tek da ljepše izgleda, ali nije nužno.

Pecite ga na 180-200 stupnjeva Celzija oko 50 minuta.

Ispečeni kruh zamotajte u kuhinjsku krpu i ostavite da se potpuno okladi prije serviranja.

Naslovnica Gastro