Mozaik Gastro

dobar kao tek otvoreni

Jednostavan trik koji trebaju naučiti svi ljubitelji sladoleda: kako u zamrzivaču ne bi postao tvrd kao kamen i izgubio kremastu teksturu, trebate napraviti samo jednu stvar

dobar kao tek otvoreni

Jeste li primijetili da je sladoled kojeg jedete kod kuće uvijek nekako manje fin od onog kojeg jedete vani, čak i kad je u pitanju ista robna marka? Problem nije u sladoledu, nego u vašem zamrzivaču koji nema tako pomno ugođeno održavanje temperature kao rashladna vitrina pa se u kutiji ledene poslastice stvaraju grubi kristali, od kojih 'pati' tekstura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℂOOKING & LIFESTYLE (@tasteandflavors) on

Stanje je sve gore što 'slajić' duže stoji u zamrzivaču, tim više ako je nekoliko puta odmrzavan, a to vjerojatno znate i sami iz frustrirajućih okršaja sa sladoledom tvrdim poput kamena.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBB (@didi_nida) on

Na sreću, netko je otkrio kako doskočiti ovom problemu. Sve što trebate napraviti je staviti pakiranje sladoleda u plastičnu vrećicu koja se dobro da zatvoriti. To će spriječiti nastajanje kristalića leda, pa ćete uživati u sladoledu kremastom kao da je iz slastičarnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HealthyVegan (@healthyvegan__) on

Naslovnica Gastro