Mozaik Gastro

Spin-off

Omiljeni ljetni koktel može biti još bolji! 'Tajni sastojak' pretvorit će ga u preukusno osvježenje: ne treba vam shaker, a svi će vas pitati za recept

Spin-off

Mojito - mješavina ruma, šećera i metvice - se ubraja među najpopularnije koktele, a osobito je omiljen u toplo doba godine, kad zbog obilja leda i svježe metvice pruža sjajno osvježenje.

No kad ga stavite pored drugih, šarenih koktela, naoružanih suncobrančićima i komadima voća, djeluje nekako previše obično. U eri Instagrama brzo su mu smislili 'spin-off' koji izgleda puno atraktivnije, a i okus mu je znatno zanimljiviji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RARE Restaurant Group (@rarerestaurantgroup) on

Upoznajte "strawberry mojito", odnosno mojito s jagodama. Evo što vam je potrebno...

1. Bijeli rum, što kvalitetniji, to bolje, jer je jedino alkoholno piće u receptu

2. Drveni batić (mudler) s kojim ćete zgnječiti listove metvice i voće, tako će im se intenzivirati aroma

3. Jednostavni sirup za koktele: pomiješajte vodu i šećer u jednakim omjerima. Za ovaj recept je korišten sirup od pola šalice (120 g vode) i pola šalice (100 g šećera). Vodu zagrijte, ali ne dopustite da provrije, dodajte šećer i promiješajte. Kad se ohladi, prelijte u staklenku, trajat će bar tri tjedna.

4. Cjedilo za agrume i vreća u kojoj ćete usitniti led

A sad slijedi recept:

Mojito od jagode

2 velike ili 4 manje jagode, oprane i narezane 
8 listova metvice
0,14 dl jednostavnog sirupa (a možete koristiti i šećer)
0,22 dl svježe iscijeđenog soka od limete
0,6 dl bijelog ruma
0,3 dl mineralne vode
usitnjeni led

Postupak:

Jagode, metvicu i sirup (ili šećer) stavite u čašu ili staklenku i zgnječite batićem. Dodajte ostale sastojke. Na vrh stavite usitnjeni led. Uživajte!

Ako želite, umjesto jagoda možete koristiti mango, breskve, lubenicu, dinju...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anarita.bartender (@anarita.bartender) on

Naslovnica Gastro