Mozaik Gastro

super trikovi

Nemojte da vam gorki krastavac zagorča život! Donosimo tri rješenja za izvlačenje neugodne arome iz omiljenog sastojka ljetne salate

super trikovi

Baš ste počeli rezati krastavac za salatu i onako usput gricnuli jednu feticu kad je uslijedilo gorko razočaranje... Ako ste u takvim situacijama imali običaj sve skupa baciti u smeće, drugi put iskušajte neki od ovih trikova za izvlačenje gorčine iz krastavaca. 

1. Protrljajte im krajeve

Odrežite feticu s bilo kojeg kraja krastavca i dobro je kružnim pokretima protrljajte po mjestu s kojeg je odrezana. Dok trljate stvorit će se gusta bijela pjena što znači da iz krastavca izlazi cucuritacin, sastojak koji se prirodno nalazi u plodu i daje mu gorčinu. Metoda je stara, provjerena i učinkovita.

2. Posolite ih

Prerežite krastavac uzduž i obje polovice posolite pa protrljajte. Stvorit će se bijela pjena kao u prvom slučaju. Prije nego nastavite s pripremom, isperite i pjenu i sol. Postupak je ponekad potrebno ponoviti 2-3 puta.

3. Izbrazdajte ih vilicom

Oguljenim krastavcima prođite duž površine vilicom. Nastat će lijepi uzorak, a postupak bi trebao osloboditi višak sastojka koji mu daje gorčinu.

 

Naslovnica Gastro