StoryEditorOCM
HranaTAKO LAKO

Zbog muke s ljuštenjem preskačete dodati češnjak u umak? S ovim genijalnim trikovima 'gulit' ćete ih za cijelo susjedstvo

Piše M.K.
18. lipnja 2019. - 16:07

Svima su poznati dragocjeni učinci češnjaka na naš organizam.

Češnjak ili po dalmatinski jednostavno "luk" rješava sve, od prehlada do preventive malignih bolesti, snižava razinu štetnog kolesterola, podiže razinu onog zaštitnog, liječi glavobolju i grčeve u potkoljenicama, snižava krvni tlak za pet do deset posto, normalizira ubrzan rad srca, poboljšava rad srčanih krvnih žila i opskrbu srčanog mišića krvlju, pospješuje probavu i rad želuca, potiče rad jetre, bubrega i prostate.

Dakle, češnjak naprosto moramo konzumirati, a većina uživa u njegovom okusu i moći kojom svakom jelu podiže ukus.

Osim neugodnijeg mirisa koji je ionako nuspojava konzumacije svježeg, termički neobrađenog češnjaka, jedina stvar koja je problematična s češnjakom je - njegovo čišćenje....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:44