Mozaik Gastro

'VAU' EFEKT

Izgledaju stvarno fenomenalno, a nisu komplicirane: donosimo ideje za top pet slastica zbog kojih će svi pričati o vašim rođendanima

'VAU' EFEKT

Ne morate biti spretan slastičar da biste imali vrhunsku tortu na rođendanskoj zabavi vašeg djeteta ili vašoj vlastitoj, zašto ne?

Maštovita slastica jednako će oduševiti slavljenika kao i sve uzvanike rođendanske zabave.

Pogledajte neke od naših omiljenih ideja za slavljeničke poslastice, za koje je potrebno minimalno iskustvo u pečenju i ukrašavanju torti, a "wow” efekt je zagarantiran.

Najjednostavniji recepti koje imate pri ruci, ili ovaj iz genijalne Sašine kuhinje, mogu se podići na "entu" potenciju ovim superefektnim dekoracijama.


1. Od komada papira izrežite broj ili upotrijebite svjećicu s brojem, položite je na tortu i ostatak glazure pospite raznobojnim čokoladnim mrvicama. Skinite broj i dobit ćete šarenu fantaziju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sprinkle Birthday Cake AKA a fun way to cover your whole apartment in sprinkles 🧁

A post shared by Nicole Webster (@thebonesofbaking) on

2. Gotovo da i ne postoji osoba koja nije luda za čokoladom, upravo zbog toga čokoladna torta je odličan odabir.

Ispecite je i u nju ubodite nekoliko čokoladnih lizalica. Čoko okruglice možete i sami izraditi od preostalih sastojaka potrebnih za čokoladnu tortu i nabosti na štapiće ili jednostavno kupiti gotove.

3. Fantastičan spoj čokoladne kreme i finih Oreo keksa koje jednako vole mališi i odrasli. Zdrobite Oreo keksiće i bogato ih pospite po vrhu i na dnu torte. Kupite tvrdi papir u bojama u nekom hobby shopu i zajedno s vašim mališanom izradite ukrase za vrh torte.

4. Ako nemate vremena za išta peći, krajnje ste bojažljivi po pitanju slastičarske umješnosti ili ipak imate prijatelje koji su ludi za krafnama, za vas je kao stvorena "torta od krafni"!

Izbor šarenih "američkih" krafni na našem je tržištu već prilično bogat, izaberite što raznovrsnije, složite ih na pladanj i dodajte im rođendanski broj na vrh.

 

5. Želite li pak tortu ukrasiti zanimljivim dječjim motivima, najjednostavniji način jest da na glazuru bilo koje torte dodajte raznovrsne gumene bombone.

 

Naslovnica Gastro