Mozaik Gastro

PROVJERITE HLADNJAK

Kiša vas asocira na slatko? Spremite poslijepodne najbrži kolač na svijetu, gotov je u 10 minuta i smjesta ćete poželjeti još

PROVJERITE HLADNJAK

Brzi kolači su nešto što svi obožavamo, takve recepte sakupljamo "mahnito" u svakoj prilici i, statistički gledano, najveće su šanse da ćemo upravo takvo jelo ili slasticu u najkraćem mogućem roku spremiti.

Čim u nekom receptu stoji detalj "ostaviti da odstoji sat vremena u toplom", odgodit ćemo to za duži, neradni vikend, godišnji ili blagdane, dok epitet "brzo" automatski tjera da brzo zgrabimo plastičnu zdjelu i mikser, provjerimo imamo li sve što je potrebno u kuhinji, a ako i nemamo, nije problem "trknuti" do dućana.

Jedan takav recept, za najbrži kolač na svijetu, priredili smo za vas iz “Sašine kuhinje“…

Slastica je super ukusna, čim pojedete jednu turu, odmah ćete poželjeti napraviti i drugu...


Sastojci:

200g šećera

1 litra mlijeka

3 pudinga od vanilije

200 g masla

1 kiselo vrhnje

400 g keksa petit beurre

4 banane

200 ml slatkog vrhnja

1 žlica šećera u prahu, malo lješnjaka ili oraha za posuti

 

Priprema:

Skuhati puding prema uputama na vrećici, malo ohladiti pa umiješati maslo i miješati dok se ne rastopi i sjedini.

Dodati kiselo vrhnje i zdrobljene kekse. Izliti pola smjese u podmazan kalup, posložiti banane, a preko rasporediti ostatak smjese. Ohladiti u frižideru najmanje dva sata.

Dobro umutiti hladno slatko vrhnje sa žlicom šećera u prahu i premazati kolač. Posuti po njemu mljevene lješnjake ili orase.

Evo i videa:

Naslovnica Gastro