Mozaik Gastro

nema do domaće spize!

Dalmatinski specijalitet koji svakako morate probati skuhati: evo recepta za čuveni skradinski rižot

nema do domaće spize!

Iskoristite vikend za pripremu prave domeća spize, a ako nemate ideju što skuhati, predlažemo vam da iskušate ovaj recept za Skradinski rižot, objavljen u Dobroj hrani. 

teleća ruža (but) 
luk 
riža 
sol, papar, muškatni oraščić 
ovčji sir

Za temeljac:

kopun 
junetina i govedina za juhu 
korjenasto povrće; mrkva, peršin, celer, peršinov list, list kelja i zelja 
luk

Skuhati temeljac od navedenih sastojaka na laganoj vatri. Na masnoći dinstati nasjeckan luk pa dodati teletinu narezanu na kockice.

Dinstati uz podlijevanje temeljcem minimalno šest do osam sati. Posoliti. Meso će se raspasti i pretvoriti u smjesu nalik pašteti.

Dodati potom rižu i podlijevati temeljcem dok ne bude kuhana. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Posuti naribanim sirom netom prije posluživanja.

Naslovnica Gastro