StoryEditorOCM
HranaNešto novo

Idealan objed za Veliki petak: chef popularnog kaštelanskog restorana pokazao nam je kako pripremiti ukusnu 'ribu u škartocu', pogledajte kako on to radi 'uživo'

18. travnja 2019. - 18:24
riba_badrov7-180418

Ako niste isplanirali objed za Veliki petak, a niste ni pribavili namirnice, nema mjesta panici. Donosimo riblji recept koji zadovoljava sve potrebe - sprema se brzo, ukusan je, zdrav i "morski".

Chef kaštelanskog "La Fumee-a", Frane Badrov, podijelio je s nama recept za "ribu u škartocu", lagani zaokret na britansku ribu s krumpirićima ("fish and chips"). Receptom smo oduševljeni, a on nam ga je i demonstrirao - sve je zabilježio naš fotoreporter Nikola Vilić.

Riba u škartocu

Chef Frane Badrov, La Fumee

Namirnice:

- 200 g fileta oslića (može i filet ili komad bilo koje druge ribe)

- 100g tikvica

- 200g krumpira
- 60 g mladog špinata
- 70 g rajčica
- 15 g češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- sol, papar, vegeta, maslinovo ulje

Priprema:

Na tavi ugrijati maslinovo ulje, dodati narezani krumpir...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:52