Mozaik Gastro

Nešto novo

Idealan objed za Veliki petak: chef popularnog kaštelanskog restorana pokazao nam je kako pripremiti ukusnu 'ribu u škartocu', pogledajte kako on to radi 'uživo'

Nešto novo

Ako niste isplanirali objed za Veliki petak, a niste ni pribavili namirnice, nema mjesta panici. Donosimo riblji recept koji zadovoljava sve potrebe - sprema se brzo, ukusan je, zdrav i "morski".

Chef kaštelanskog "La Fumee-a", Frane Badrov, podijelio je s nama recept za "ribu u škartocu", lagani zaokret na britansku ribu s krumpirićima ("fish and chips"). Receptom smo oduševljeni, a on nam ga je i demonstrirao - sve je zabilježio naš fotoreporter Nikola Vilić.

Riba u škartocu

Chef Frane Badrov, La Fumee

Namirnice:

- 200 g fileta oslića (može i filet ili komad bilo koje druge ribe)

- 100g tikvica

- 200g krumpira
- 60 g mladog špinata
- 70 g rajčica
- 15 g češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- sol, papar, vegeta, maslinovo ulje

Priprema:

Na tavi ugrijati maslinovo ulje, dodati narezani krumpir, tikvicu i izdinstati. Zatim dodati pome i češnjak, podliti vinom i začiniti. Pustiti da vino iskuha. Na masni papir za pečenje staviti povrće, na njega dodati začinjeni filet ribe i špinat. Papir skupiti s krajeva prema vrhu tako da zatvori kao bombon. Peći na 200 stupnjeva 20 minuta. Poslužiti tako da se na stolu otvori papir.

Naslovnica Gastro