Mozaik Gastro

VELIKI PETAK

Zašto bi se uvijek za post jelo isto? Jedva čekamo ovako spremiti tunu, uz par malih sastojaka iznenađenja dobit ćete jelo o kojem će se dugo pričati

VELIKI PETAK

Sastojci:

1 kg svježe tune

250 g graška
 
20 g maslaca

125 g matovilca

20 komada mini rajčice

1 krastavac

¼ ukiseljenog komorača

tostirani sezam

maslinovo ulje

menta

sok od limuna i naranče

soja sos

sol, papar

Priprema:

Pripremiti marinadu tako da sitno isjeckamo češnjak i peršin, pomiješamo sok limuna i naranče sa soja sosom i uljem, dodamo soli i papra.

Tunjevinu izrezanu na odreske od oko 2 cm, marinirati 20-ak minuta, odreske prije pečenja očistiti od mrvica češnjaka i peršina i dodatno posoliti.

Peći na roštilju, pripaziti da se tuna ne prepeče.

U proključaloj slanoj vodi skuhati grašak, procijediti. Dodamo mentu, maslac i malo tekućine od kuhanja, izmiskati do željene konzistencije pirea te začiniti.

Prilikom serviranja odrezak od tune poslužiti s pireom od graška i salatom od matovilca, mini rajčica i ukiseljenog komorača, po tuni posuti tostirani sezam.

Chef Martin Grubiša 'Marvie Hotel & Health' - Restoran Da'Mar

Naslovnica Gastro