Mozaik Gastro

TO SE TRAŽI

Želite brzinski i zdrav obrok, a skoro sve što imate u frižideru su jaja? Vrhunski splitski chef otkrio nam je recepte za dva genijalna jela, zadivit ćete i druge

TO SE TRAŽI

SALATA OD ŠPAROGA S POŠIRANIM JAJEM

Sastojci:


vezica šparoga

2 jaja

matovilac

cherry rajčice

Grana Padano sir

maslinovo ulje

aceto balsamico

cvijet soli (može i obična)

bijeli papar

Priprema:

Šparoge blanširati u slanoj vodi nekih minutu i pol, naglo ih ohladiti u vodi s ledom. U prozirnu foliju, premazanu maslinovim uljem, razbiti jaje i vezati ga, potom ga kuhati 2 minute u vreloj vodi.

Matovilac i šparoge odvojeno začinite, matovilac sa acetom balsamicom, maslinovim uljem, soli i paprom, a šparoge sa vinskim octom, maslinovim uljem, soli i paprom. Servirati kao na fotografiji.

JAJA IZ PEĆNICE SA ŠUNKOM I ŠPINATOM

Sastojci:

Za 4 osobe:

125 g PIK kuhane šunke/PIK šunke u ovitku

6 jaja

50 g baby špinata

1 dl mlijeka

mini rajčice

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Keramičku posudu za pečenje (promjera oko 25 cm) premažite maslinovim uljem. Ako koristite metalnu posudu, obložite je papirom za pečenje.

Šunku narežite na manje kvadrate, debljine oko pola centimetra. Na dno posude za pečenje stavite listove špinata i šunku. U drugoj posudi razmutite jaja, ulijte mlijeko, posolite i popaprite pa izlijte preko špinata i šunke.

Mini rajčice narežite na polovice pa ih posložite s razrezanom stranom prema gore. Pecite oko 20-30 minuta, odnosno dok jaja ne budu čvrsta i ne poprime jaču žutu boju.

Chef Braco Sanjin, Restoran Perivoj Split

Naslovnica Gastro