StoryEditorOCM
HranaSLASNI ZALOGAJI

S ovim jelom nećete pogriješiti za večeru, a djeca ga mogu ponijeti i ujutro za marendu; Uz uobičajene pržene u ulju, još su finije one iz pećnice

Piše M.K.
4. ožujka 2019. - 18:40
shutterstock

Panzerotte su se, baš kao i sva druga talijanska jela koja obožavamo, poput pizze, paste i rižota, dobro "primila" u dalmatinski kraj.

No za razliku od pizza koje se "u kućnoj radinosti" pripremaju desetljećima u kontinuitetu, panzerotte u naše kuhinjue ulaze i izlaze u "valovima", na "faze".

U nekom razdoblju kao da baš dugo ne čujemo da je netko spremao to slasno jelo nalik na preklopljenu pizzu calzone, a onda zaredaju dani u kojima ga često spomenu.

I zato smo pronašli sjajan recept za obrok koji može biti vaša večera večeras, a poslužit će i za marendu djeci ujutro.

Osim razlika u vrsti tijesta, panzerotte se u svojoj domovini Italiji prže u dubokom ulju ili peku u pećnici, a mi donosimo recept za upravu tu, rjeđu, a mnogima finiju varijantu.

Panzerotte se mogu puniti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 09:23