Mozaik Gastro

Bolji od kupovnog

Ovo je najpopularniji umak za tjesteninu u svijetu, jeste li ga probali? Gotov je u manje od 15 minuta i jako ukusan, a s receptom možete i eksperimentirati

Bolji od kupovnog

Alfredo umak sigurno je jedan od najpopularnijih u svijetu kada je riječ o jelima s tjesteninom. Ime mu je početkom 20.st. dao Alfredo di Lelio, vlasnik jednog restorana u Rimu koji je i popularizirao ovakvu vrstu "fettuccina" - umak se kod njega spremao pred gostima, uz stol na kojemu bi se zatim poslužio.

Jelo je vrlo jednostavno, a za izradu vam neće trebati više od 15 minuta. U svojemu originalu, kuhari bi obavili kratke pripreme, a zatim samo umiješali sastojke pred posjetiteljima. Vi ga slobodno pripremite ranije i umiješajte s tjesteninom po želji.

Riječ je o umaku od vrhnja, maslaca, češnjaka i parmezana, a vi, naravno, možete eksperimentirati i dodati začine po želji. Neki stavljaju svježi peršin, drugi "pojačaju" okus češnjakom u granulama, ali nemojte preskočiti sol i papar. Koju god opciju odabrali, bit će bolja od kupovnih opcija u teglicama.

 

Recept za 4 osobe:

- 50g maslaca

- 250g vrhnja za kuhanje

- zdrobljen češanj češnjaka

- 250g parmezana

- svježe nasjeckan peršin/ češnjak u granulama

- sol i papar

- 500g tjestenine po želji

Priprema:

Rastopite maslac u srednje velikoj zdjeli na niskoj temperaturi. Dodajte vrhnje i pustite da se krčka 5 minuta.Dodajte češnjak i sir te brzo miješajte dok se sve ne ujedini i zajedno rastopi. Umiješajte peršin po želji.

U umak možete dodati i prženu piletinu, škampe ili gljive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vegan Fettuccine Alfredo 💛 By @alexafuelednaturally

A post shared by Vegan Spots & Chefs (@veganspotsnchefs) on

Naslovnica Gastro