Mozaik Gastro

'Chefs' Stage'

U Šibenik stiže velika Elena Arzak: svjetska zvijezda gastro scene lokalnom gastronomijom stvara turističku senzaciju, u restoran njezine obitelji se 'hodočasti'

'Chefs' Stage'

Drugo izdanje međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage, koje će se održati u Šibeniku od 18. do 19. ožujka, obilježit će dolazak ikone svjetske gastronomije, Elene Arzak.

Chefs' Stage ima čast ugostiti jednu od najvećih i najvažnijih chefica na svijetu, ona je dugogodišnje glavno lice obiteljskog restorana "Arzak", koji drži tri Michelinove zvjezdice još od 1989. godine.

Restoran "Arzak" smješten je u srcu meke svjetske gastronomije, San Sebastianu, pa će svakako zanimljivo biti čuti kako se lokalnom gastronomijom stvara turistička senzacija.

Zanimljivo je spomenuti kako je svojevremeno baš Elena Arzak bila mentorica Rudolfa Štefana, jednog od najistaknutijih hrvatskih chefova i vlasnika restorana Pelegrini, ovjenčanog prestižnom Michelinovom zvjezdicom.

"Želja nam je otvoriti određena pitanja iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva kako bi hrvatska gastronomija napravila korak naprijed, a to je jedino moguće uz zajedničke snage" - komentirao je Rudolf Štefan, idejni začetnik Chefs' Stagea.

Organizatori su pripremili niz panel diskusija, masterclassove s poznatim chefovima u prirodi, gala večere na neočekivanim lokacijama, ali na detalje ćemo morati još malo pričekati.

Karte će biti puštene u prodaju od 18. siječnja 2019., a moći će ih se kupiti preko sustava Entrio.

Naslovnica Gastro