Scena Gastro

NIJE TEŠKO, A EFEKTNO JE

Nabavite domaće neprskane limune i s ovim keksićima oduševite svakog gosta: brzo su gotovi, tope se u ustima i idealni su za blagdanski stol

NIJE TEŠKO, A EFEKTNO JE

Ovi su keksi vrlo jednostavni i brzi za umijesiti, a i peku se vrlo kratko.

O da, i neodoljivo mirišu po limunu. Ako ste u mogućnosti nabaviti ih, svakako koristite domaće, neprskane limune, koji će biti savršen sastojak ovih prhkih keksića.  


SASTOJCI:

200 g glatkog brašna

jedno jaje

125 g maslaca

4 žlice šećera u prahu

naribana korica jednog limuna

2 žlice limunova soka ili vode (ako ne volite kiselkast okus)

30 g nasjeckanih pistacija

žličica praška za pecivo

prstohvat soli

PRIPREMA:

Pomiješajte sve sastojke i zamijesite meko tijesto. Razvaljajte ga i kalupom vadite kolačiće koje ćete složiti na lim prekriven papirom za pečenje.

Slobodno ih ukrasite s još malo nasjeckanih pistacija i ribanom limunovom koricom. Keksiće pecite na 200 stupnjeva 15-ak minuta, dok ne dobiju lijepu boju, i ohlađene pospite šećerom u prahu.

Naslovnica Gastro