Blagdani su prigoda za okupljanje obitelji, a tada se na svečano postavljenom stolu najčešće nađe pečenka, poslužena uz maštovite priloge i salate.
I to ne 'običan' komad pečenog mesa, nego obavezno punjen ili nadjeven što dodatno, uz naglašen trud domaćice, bogatstvom okusa podcrtava važnost prigode.
Donosimo vam recept za jedna sasvim drugačija pečena teleća prsa...
SASTOJCI:
1,5 do 2 kg mladih telećih prsiju
1/4 kg mljevene junetine
1 glavica crvenog luka
sol, papar
1/2 žličice origana
1 vrećica parmezana
2-3 jaja
5-10 dag sitno sjeckane dimljene pancete
žemlje
mlijeko
mast ili ulje
PRIPREMA:
Teleća prsa operite i posolite, odvojite meso od rebara te napravite šupljinu za nadjev između gornjeg i donjeg dijela prsa.
Isjeckajte luk i malo propirjajte, dodajte mljevenu junetinu,...