Mozaik Gastro

NOVE IDEJE

Kupili ste lubina, a ne da vam se više ni na tavu, ni u pećnicu? Evo genijalnog recepta za riblje jelo, koje osvježava kao cocktail, ovako ga sprema Lana Klingor

NOVE IDEJE

"Nije mi problem kuhati, nego su mi problem ideje što skuhati!" - rečenica je koju ste stotinu puta čule ili same isto toliko puta izgovorile. Zato raduje svaki novi recept i nova ideja, posebno kad govorimo o onima koje nas uče kako dobro poznatu namirnicu spremiti na totalno drugačiji način od onog na kojeg smo navikli.

Ovaj put je sa svojim pratiteljima na Instagramu recept podijelila bivša pjevačica i uspješna PR-ica Lana Klingor, a riječ je o peruanskom nacionalnom jelu Ceviche, koje na zanimljiv način tretira oradu ili lubina.

"Za vas koji ste na moru i uživate u suncu, a bome i za nas koji se danas smrzavamo, evo ručka: piješ koktel, a ustvari jedeš. To je Ceviche. Ceviche je peruansko nacionalno jelo poznatije kao “ljetni koktel”, a priprema se od morskih plodova. Sirovu ribu 'termički obrađuje' kiselina limuna i naranče. Znanje vam ne treba, samo malo volje i dobar nož." - pojasnila je Lana.
 
Napomenula je i kako se mogu dodati svi citrusi osim grejpa.

"S tim sam se zeznula u Masterchefu, jer je riba popila gorčinu..." - pojasnila je Klingor, koja je u videu navela sve potrebne sastojke i demonstrirala način pripreme.

U slast!

 

Naslovnica Gastro