Mozaik Gastro

Isprobani recept

Ma kakve torte i komplicirani kolači? Gostima ovoga ljeta servirajte desert u čaši: gotov je za tren, ukusan i lagan, savršen za vruće večeri

Isprobani recept

Ako išta zna pomrsiti planove, to je nesnosna ljetna vrućina. Ne samo da nam skida šminku s lica, otežava korak i pojačava volju za izležavanjem, čini gotovo nemogućim i ugostiti ikoga tko bi eventualno mogao očekivati nekakav desert iz kućne radinosti.

Ma kakve torte, kolači? I fešte znaju proći uz sladoled, glavni ljetni desert. No ako vam je dosta posezanja u škrinju i htjeli biste nešto drugačije, ova varijanta najpoznatijeg kolača na svijetu, super popularnog "cheesecakea" odličan je odabir.

Trebaju vam svi standardni sastojci za njega, ali priprema je zato olakšana do krajnjih granica. I što je najbolje, tijekom priprave ne trebate se ni približiti pećnici - to je definitvno zadnje što vam treba na +38 u hladu.

PODLOGA:
150 g McVities Digestive keksa (može i Plazma, Petit Buerre...)
50 g maslaca
 
KREMA:
250 g mascarpone sira
1 dl slatkog vrhnja
1 dl voćnog jogurta
2 vanilin šećera

ZADNJI 'SLOJ':
 
voće po želji
 
Recept "trpi" svakakvo voće, pa na vrh možete naslagati što god želite: kriške kivija, šumsko voće, pa čak i "mix" marmelade i vaših omiljenih bobica... Sve prolazi. 

Njegovu varijaciju pronašli smo na blogu Bake Taste Share, pa možete pogledati i kako ga je u trenu "smiksala" naša blogerica Andrea.

 

Naslovnica Gastro