Mozaik Gastro

Preukusno predjelo

Fantastičan namaz od samo dva sastojka spreman za jednu minutu, a ako ste dovoljno spretni, i brže

Preukusno predjelo

U svakoj prilici - osobito ako vam stižu iznenadni gosti, a vi imate samo hladne nareske i ne znate čime takvu ponudu još obogatiti - ovaj je namaz pravi biser, i zato što se brzo sprema i zato što je vrlo ukusan. Preduvjet je, naravno, da imate dva potrebna sastojka, točnije dvije vrste sira: pakiranje mascarponea i pakiranje goorgonzole, recimo ono u obliku trokuta.
Poslužiti možete na dva načina. Prvi je da u plitku široku posudu posudu za serviranje stavite cijeli trokut gorgonzole i prekrijte ga maskarponeom. I to je sve. Za dekoraciju će poslužiti listići peršina ili bosiljka. Gostima će biti iznenađenje ono što će zateći ispod sloja maskarponea. Drugi način je da se u nešto užoj posudi za serviranje mascarpone i gorgonzoa jednostavno izmiješaju, ali ne tako da finalni proizvod bude ujednačen - bolje je gorgonzolu usitniti na komade veličine, otprilke polovice oraha.
Odlično - s kukuruznm "francuzom" - ide uz hladne nareske, kao predjelo, ili uz druge vrste namaza. Dobra je ideja, recimo - večera s prijateljima koja se sastoji samo od namaza različitih vrsta. S dobrim crnim vinom, naravno. L.G.K.

Naslovnica Gastro