StoryEditorOCM
HranaUštedite si vrijeme

Preslana voda, litre vina i rajčica iz konzerve? Tajne i trikovi vrsnih talijanskih kuhara možda vam zvuče čudno, ali garantiraju savršen rezultat

Piše J.V.
14. travnja 2018. - 01:07

Jedna od poznatijih kuhinja u svijetu sigurno je ona talijanska. Nisu samo Amerikanci ludi za njom, i u Dalmaciji su težnje iz kuhinja 'preko mora' sve dominantnije, a njihova jela nalaze se na menijima svih naših restorana.

Ako ste i vi obožavatelji, pročitajte koje 'male tajne' otkrivaju vrhunski talijanski chefovi. Portal Popsugar prenosi deset zlatnih pravila, a neka od njih sigurno će vam uštedjeti i vrijeme provedeno 'za špakerom'.

1. Češnjak je za ribanje, ne za sjeckanje

Češnjak je nezaobilazan sastojak bilo kojeg tradicionalno talijanskog umaka, ali nijedan ga kuhar koji drži do sebe ne bi - nasjeckao. Umjesto toga, ribaju ga na sitno, i tako izbjegnu neugodan miris na prstima kojega se ne možete riješiti ni nakon što nekoliko puta operete ruke. Osim toga, kažu kako se bo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:08