StoryEditorOCM
HranaDio tradicije

U Napulju se kunu u ovaj recept, a toliko je jednostavan da ga morate isprobati: za ovu uskrsnju savijaču treba vam svega nekoliko sastojaka

Piše J.V.
29. ožujka 2018. - 23:07
iStock-679907818

Prilično tradicionalni Napoletanci blagdan Uskrsa slave po posebnim pravilima, a posebno su pažljivi oko onih za stolom. 'Golužasti' i spretni u kuhinji, bolje kombinacije nema, a njihovi blagdanski recepti prešli su granice 'Lijepe Italije', pa tako i došli do nas.

'Tortano Napoletano' jedan je od poznatijih, a ova savijača/ 'torta' ostavlja vam na maštu čime ćete ju puniti. Radi se o slanoj verziji, idealnoj za blagdanskii stol, jer objedinjuje sve tipično uskrsnje namirnice. Jaja, sir, salama i malo soli praktički su sve što vam treba, a rezultat je toliko ukusan da vjerujemo da će postati dio vaših običaja.
 

L'idea per stupire i vostri ospiti a Pasqua!  Il Tortano! Lo conoscete?? non confondetelo con il casatiello perché ci sono delle differenze e ve le spiego sul post....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:51