Mozaik Gastro

JOŠ MALO PA VALENTINOVO

Ljubav ide kroz želudac - 'Srdele u tempuri, jelenov hrbat, Valentine red burger...'

JOŠ MALO PA VALENTINOVO
Kadena: Tortica od liganja u umaku od skampa i proseka.
Kadena: Lignja punjena taponadom od suhih smokava
Kadena: Crni fagotin punjen vrganjima i jakovljevom kapicom na kremi od kleja i kurkume
Kadena: Profiteroli
Fabrique
Fabrique
Fabrique
Fabrique
Oyster i Sushi Bar Bota Šare
Oyster i Sushi Bar Bota Šare

Evo što su šefovi restorana izdvojili za naše zaljubljene, i to po popularnim cijenama od 99 i 119 kuna po osobi

Još malo i stiže nam Valentinovo, a kažu kako ljubav ulazi kroz usta, pa bi taj dan idealno bilo obilježiti uz kvalitetan zalogaj. Kao nastavak jučerašnje gastronomske priče povodom Vikenda restorana 9., 10. i 11. veljače, donosimo što vas čeka u nekima od restorana. Sigurni smo da ste već u dilemi, no, evo što su šefovi restorana izdvojili kao ono što će zadovoljiti svačiji ukus. Krenimo sa sushijem.

Kušajte nešto drukčije

Ako su vam dosadili standardi jelovnici i voljni ste kušati nešto novo i drukčije, posjetite Oyester & sushi bar "Bota" koji će svojom atraktivnom ponudom, sigurni smo, oduševiti svačija nepca. Za to možemo zahvaliti izvrsnoj, mladoj kuharskoj ekipi i vlasnici i voditeljici bara Antoneli Šare, koja nam je otkrila tajnu njihove dobre kužine.
– Mi nismo tipični sushi bar, a ono što nas čini posebnima jest spoj japanske tehnike pripreme savršeno ukomponirane sa svježom, sirovom dalmatinskom ribom, maslinovim uljem, začinima i neizostavnom stonskom soli – kazala nam je Antonela, čija je gastronomska obiteljska tradicija, stara četrdesetak godina, započela u Stonu.
Ono što bi preporučila čitateljima jesu njihove famozne sushi rolice i tuna steak.

Pravi dalmatinski zalogaj

 

Ako ste za više od nekog konkretnog zalogaja, svratite u restoran "Kadena" čija je kuharska ekipa vjerna dalmatinsko-mediteranskom zalogaju, uz neizostavnu kapljicu vina. Naglasak stavljaju na ribu, a vjerni su i divljači. Ovoga Valentinova vrhunski kuhari osmislili su romantični jelovnik, koji će vas, kako su se našalili, dodatno zbližiti.
Vlasnik ovog poznatog splitskog restorana, Bernard Križanović naglasio je kako je za uspjeh njihove dobre porcije zaslužna uvijek svježa, sezonska hrana i riba koje na meniju imaju u izobilju. Također je istaknuo kako su u pripravljanju dobrih delicija sve faze podjednako bitne, od odabira kvalitetnih namirnica do vrhunske prezentacije na tanjuru. U njihovoj ponudi uvijek se može naći nešto novo.
Da je "Kadena" gastronomska meka, osim zadovoljnih i sitih gostiju, dokazuju i poznati šefovi svjetskih kuhinja koji im dolaze u goste. Evo što će zaljubljene dočekati na stolu.

Ležerniji đir

 

Ako ste za neki ležerniji đir koji uključuje zabavu i dobar mesni zalogaj, mislimo da bi vaša idealna odrednica bio splitski Fabrique pub. Da sve bude na zavidnom nivou pobrinula se voditeljica ovog Splićankama i Splićanima omiljenog puba, Marita Kačunić. Osim bogate vinske i pivske karte, tu su razni mesni specijaliteti pripremljeni u posebnoj peći i roštilju.
– Trudimo se pripremati jednostavna jela s raznovrsnim začinima i umacima, po čemu smo poznati. Uz originalne ideje, kvalitetne zalogaje tu su i prihvatljive cijene i to je ono zbog čega nam se gosti vraćaju – kazala nam je Marita.
Nakon što vam se dobra spiza malo slegne, pozvani ste i na plesni podij, jer ovaj koncept uključuje i zabavni dio pa vas ovoga vikenda za glazbenim pultom čeka DJ Rea koja će za vas "smiksati" svoj glazbeni zalogaj.


OYSTER&SUSHI BAR BOTA

Rezervacije na 488 648

Meni "Duje"
Predjelo:
Srdele u tempuri

Glavno jelo:
Spicy salmon roll/Mango roll

Desert:
Sirova torta/ljubičasta harmonija

Cijena:
99 kn po osobi


Meni "Vlaho"
Predjelo:
Koktel od kozica

Glavno jelo:
Panceta od tune sa salatom od matovilca i cikle

Desert:
Panakota od ružmarina

Cijena:
119 kn po osobi


RESTORAN KADENA

Rezervacije na 389 400

Predjelo:
Žutorepa tuna, divlja rikula, endivija, korabica, krema od celera, vrpoljska cikla, turjački krumpir, goveđi antrikot, žrnovski sir iz mišine, cvijet paške soli, ulje Morović

Glavno jelo:
Jadranska lignja, jelenov hrbat, mlada kapulica, kokosovo ulje, prah sušene butarge, ulje lješnjaka, mladi bob, pošip Nono

Desert:
Cake lollipop

Cijena:
119 kn po osobi


FABRIQUE PUB

Rezervacije na 099 3209 330

MENI 1:

Predjelo:
Ljubavni štapići od pohanog sira

Glavno jelo:
Valentine red burger (juneći burger s tostiranim krumpirom, sirom, hrskavom pancetom i chedar umakom)

Desert:
Oreo cupcake punjen kremom ganache

Cijena:
119 kn po osobi

MENI 2:

Predjelo:
Hrskavi ljubavni smotuljci punjeni šunkom i sirom

Glavno jelo:
Gyros taco triangle (tacosi s mariniranom piletinom, grčki jogurt i korijandar)

Desert:
Cheesecake rolice s umakom od šumskog voća

Cijena:
99 kn po osobi

Naslovnica Gastro