StoryEditorOCM
HranaDomaća biljka

Kuhale su ga naše bake, a mi ga zanemarujemo: za ovim povrćem poludjeli su fitness uživljenici i to zbog ova tri recepta

Piše PSD
28. studenog 2017. - 16:56

Zdravlje počinje na stolu, a nisu naše bake ni za što kuhale kaol. Ova namirnica ima usitinu nevjerojatne 'pluseve' kada je u pitanju njena nutritivna vrijednost, ali praksa potvrđuje da ju sve rjeđe kuhamo. Zašto?

Oduvijek smo je viđali na pazarima, prisutna je u Dalmaciji od davnih dana pa se može reći i da se radi o svojevrsnoj 'domaćoj' vrsti povrća. U standardu 'cvjetača', nazivaju ga i 'kaol', 'kaul', 'kaula', varijacije su na temu, ali namirnica ostaje ista. 
 

Dolazi iz roda kupusnjača i u sebi nosi brojne pogodnosti za naše zdravlje. Znamo da nam je voće i povrće najbolji saveznik kada je u pitanju suočavanje sa zimom koja nam predstoji. A ima i još razloga zašto biste trebali kaol ukomponirati u svoj 'predzimski' jelovnik. Siromašna kalorijama, a puna vitamina i miner...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:56