Mozaik Gastro

nemojte to više raditi!

Želite savršeno pohano meso? Ovo je pet grešaka zbog kojih vam to ne polazi za rukom

nemojte to više raditi!

Savršeno pohano meso izvana je hrskavo, a iznutra sočno, ali dobro pečeno. Zvuči jednostavno, no često nam se, a da ih nismo ni svjesni, potkradaju greške zbog kojih je konačni rezultat daleko od savršenstva. Evo pet najčešćih pogrešaka zbog kojih nam pohano nije za pohvalu. Proučite i primijenite i jamčimo vam sjajan rezultat.

1. Koristite meso ravno iz hladnjaka - umjesto toga, trebamo ga izvaditi iz frižidera oko sata prije paniranja, u suprotnom meso će prskati prilikom prženja, a korica neće biti hrskava. 

2. Preskačte sušenje mesa - kad paniramo mokro meso, u tavi dolazi do odvajanja pohane korice. Meso treba dobro potapkati papirnatim ubrusom, a tek potom kreće paniranje.

3. Ne stavljate dovoljno prezle - kako bi korica bila hrskava i kako se za vrijeme pečenja ne bi raspala, dobro je više puta ponoviti uobičajena tri koraka.

4. Ne stavljate začine - pokušajte posoliti i jaja, a u prezlu dodajte začinsko bilje.

5. Pohate meso različite veličine - zbog toga nam se događa da jedni ostanu krvavi, a drugi izgore. Meso je prije paniranja važno izrezati na jednaku debljinu i istući ga batom za meso. U slučaju da je to neizvedivo (ako, recimo, pohamo krilca i batke), ne smijemo ih stavljati u tavu u istoj 'turi'.


 

Naslovnica Gastro