S obzirom na današnji režim i stil života, teško je u danu pronaći dovoljno vremena za dugotrajnu pripremu obroka, no ako ste se zasitili pekara i fast fooda, Gloria donosi ideje za brzinski lagani obrok od cijenom pristupačnih sezonskih namirnica, uz par savjeta chefova Ines Šaric i Marka Raića iz zagrebačkog restorana Bistroteka:
1. Priprema je majka brzog kuhanja – stoga operite, osušite, ogulite i narežite sve sastojke
2. Birajte namirnice koje se mogu jesti sirove ili one koje se ne kuhaju dugo
3. U lonac najprije idu tvrdi sastojci
Doručak: Kajgana na tostu sa špinatom
Sastojci (za 4 osobe): 4 kriške kruha, 4 žlice svježeg kozjeg sira, 12 jaja, 150 g očišćenog, opranog i osušenog špinata, malo maslinova ulja, sol i papar po želji
Priprava: Prepeći kriške kruha. Mij...