StoryEditorOCM
Hranasvakako iskušajte!

Kad lokalne namirnice zamirišu svjetski: najbolji recepti korčulanskog restorana 'Radiona'

28. svibnja 2016. - 12:08

BOLOGNESE OD SIPE
100 g kapule, 500 g sipe, 3 češnja češnjaka, petrusimen, lumbarajska pomidora, ružmarin, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje, vino grk "Bire", žrnovski makaruni...

Na maslinovu ulju zažutite kapulu te dodajte malo češnjaka pa kratko pirjajte samljevenu sipu. Dodajte ružmarin i lovor (ružmarin izvadite nakon 4-5 minuta), a zatim vino. Nakon što je alkohol ispario, dodajte kuhane oguljene lumbarajske pomidore i kuhajte pola sata uz dolijevanje ribljeg temeljca. Začinite po guštu. Makarune skuhane al dente dodajte u šug i fešta počinje za sedam minuta. Uz jelo preporučujemo čašu Kiridžijina plavca "Tajano".

KOZICE U MASLINOVU ULJU S ČILIJEM
300 g kozica, 0,7 dl maslinova ulja, 3 češnja češnjaka, 2 suha čilija, sol, petrusimen...

Na maslinovu ulj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:46