StoryEditorOCM
Hranačuvaju zdravlje i vesele nepce

Iskušajte i uživajte: tri sjajna recepta sa šparogama

13. svibnja 2016. - 14:45
shutterstock_283666499

Niskokalorične su, bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, pa ne čudi što su kao jedna od nutritivno najuravnoteženijih vrsta povrća, upravo šparoge i ovoga proljeća hit-namirnica za sve koji žele zdravo jesti i usto održavati vitku liniju.

Više od dvije tisuće godina cijene se zbog svojih medicinskih svojstava i izvanrednog okusa. Vjeruje se da su ih uzgajali još stari Egipćani, te nakon što su u srednjem vijeku pale u zaborav, ponovno otkriće i popularizaciju doživljavaju u 18. st. za vladavine Luja XIV. Danas se uzgajaju u većini zemalja, a one koje nalazimo na tržištu uglavnom su uzgojene na području Mediterana, Perua, Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Iako je identificirano otprilike 300 vrsta šparoga, samo ih je dvadesetak jestivih.

Izvor vitamina B2 i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 20:17