Donosimo vam sedam jela iz moliškohrvatske kuharice 'Kako biše slako', autora Vesne Ljubić i Gianca Giorgetta
1. Pane cotto - Kuhani kruh
U dubljoj tavici, na pola čaše maslinova ulja kratko pirjati sjeckana 2 češnja češnjaka, list celera i 3 žlice pirea od rajčice. Preliti vodom, posoliti. Kada voda zakipi, dodati 1 razmućeno jaje, nastaviti kuhati na laganoj vatri desetak minuta. U tavicu postupno stavljati pola kilograma kriški starog, domaćeg kruha, kratko ih prokuhati dok ne omekšaju. Kruh pažljivo vaditi vani, slagati u širu zdjelu, svaki red kruha obilno posipati ribanim kozjim sirom i odmah poslužiti. Pane cotto se pripremao vrlo često, a namjera mu je bila iskoristiti stari kruh i pretvoriti ga u ukusno jelo.
2. Tikua udana - Udana tikva
Pola glavice sitno isjeck...
StoryEditorOCM
Hrana"kako biše slako"
Od udane tikve do kuhanog kruha: iskušajte recepte Moliških Hrvata
9. travnja 2016. - 16:55
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?