StoryEditorOCM
Hranaobožavana slastica

Sedam najboljih recepata za domaći sladoled

Piše PSD.
20. kolovoza 2015. - 15:27
1. Sladoled po starinski

Dvije vrećice šlag pjene izmiksati. U drugoj posudi izmiksati četiri jaja sa sto grama šećera, dodati šlag. Promiješati i dodati 1,5 jogurt, vanilin šećer, malo ruma, cimeta, na sitno naribane bajame, lješnjake, orahe, ili čokoladu. Preliti u posudice i staviti u frižider. Poželjno je nakon sat vremena sladoled u posudicama promiješati kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda.

2. Voćni sladoled


Propasirati jednu šalicu voća iz aktualne ponude, pa ga pojedinačno, ili nekoliko različitih vrsta izmiksati u blenderu. Dodati mu sto grama šećera, izblendati i potom dodati šalicu jogurta. Promiješati i staviti u kalupe pa zalediti. Po želji u sredinu kalupa umetnuti i štapić, te poslužiti nakon što se dobro ohladi.

3. Sladoled s medom i vo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:47