Podržite akciju Zeleni ponedjeljak i danas za iskušajte recept za malo drugačije tortilje. Otkrila nam ga je Tina Uglješić, čiji blog Zelenarium oduševljava poklonike zdrave prehrane.
SASTOJCI:
ZA TORTILJE:
3 šalice mrkve (ili 2 šalice pulpe od mrkve)
1 šaka sušenih rajčica
100 g zlatnog lana
4 žlice konopljina praha
2 šalice vode
1 žlica umaka tamari
50 g indijskih oraščića (prethodno namočenih)
ZA NADJEV:
rikola
5 smeđih šampinjona (portabella)
1-2 žlice shoyu ili tamari umaka
1 žlica maslinova ulja
ZA PRELJEV:
1 avokado
1 mladi luk
2-3 divlje šparoge
1 žličica soka od limuna
1 žlica maslinova ulja
sol (prema ukusu)
PRIPREMA:
TORTILJE: Isjeckajte mrkvu na kockice. Umjesto svježe mrkve možete koristiti i pulpu koja vam je preostala od hladno cijeđenog soka. U tom slučaju bit će dov...
SASTOJCI:
ZA TORTILJE:
3 šalice mrkve (ili 2 šalice pulpe od mrkve)
1 šaka sušenih rajčica
100 g zlatnog lana
4 žlice konopljina praha
2 šalice vode
1 žlica umaka tamari
50 g indijskih oraščića (prethodno namočenih)
ZA NADJEV:
rikola
5 smeđih šampinjona (portabella)
1-2 žlice shoyu ili tamari umaka
1 žlica maslinova ulja
ZA PRELJEV:
1 avokado
1 mladi luk
2-3 divlje šparoge
1 žličica soka od limuna
1 žlica maslinova ulja
sol (prema ukusu)
PRIPREMA:
TORTILJE: Isjeckajte mrkvu na kockice. Umjesto svježe mrkve možete koristiti i pulpu koja vam je preostala od hladno cijeđenog soka. U tom slučaju bit će dov...