StoryEditorOCM
Hranazeleni ponedjeljak

Iskušajte recept: raw-food tortille sa šampinjonima i umakom od avokada

Piše PSD.
17. kolovoza 2015. - 15:04
Podržite akciju Zeleni ponedjeljak i danas za iskušajte recept za malo drugačije tortilje. Otkrila nam ga je Tina Uglješić, čiji blog Zelenarium oduševljava poklonike zdrave prehrane.

SASTOJCI:

ZA TORTILJE:
3 šalice mrkve (ili 2 šalice pulpe od mrkve)
1 šaka sušenih rajčica
100 g zlatnog lana
4 žlice konopljina praha
2 šalice vode
1 žlica umaka tamari
50 g indijskih oraščića (prethodno namočenih)

ZA NADJEV:
rikola
5 smeđih šampinjona (portabella)
1-2 žlice shoyu ili tamari umaka
1 žlica maslinova ulja

ZA PRELJEV:
1 avokado
1 mladi luk
2-3 divlje šparoge
1 žličica soka od limuna
1 žlica maslinova ulja
sol (prema ukusu)

PRIPREMA:

TORTILJE: Isjeckajte mrkvu na kockice. Umjesto svježe mrkve možete koristiti i pulpu koja vam je preostala od hladno cijeđenog soka. U tom slučaju bit će dov...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:48