StoryEditorOCM
Hranapametno birajte

Držite se bakinih recepata: maslac i jaja su dobri, margarin je izrazito štetan za zdravlje!

Piše PSD.
14. kolovoza 2015. - 14:40
Konzumiranje margarina povećava opasnost od razvoja srčanih bolesti iprijevremene smrti, no to nije slučaj kada su u pitanju maslac i jaja,pokazalo je novo istraživanje.

Znanstvenici su odavno utvrdili datransmasne kiseline, industrijski proizvedene termičkom obradom biljnogulja, koje nalazimo u brojnim proizvodima - od margarina do brze hranenemaju nikakva pozitivnog utjecaja na zdravlje. Naprotiv, njihovakonzumacija povećava rizik od preuranjene smrti za trećinu.

Zarazliku od transmasnih, zasićene masne kiseline, kojih ima u namirnicamaživotinjskog porijekla poput mlijeka i mesa, ne povećavaju rizik odsrčanih bolesti, moždanog udara ni dijabetesa tipa 2, kao niti rizik odprijevremene smrti, pokazalo je zadnje istraživanje.

Iakobritanska vlada građanima savjetuje smanjenje un...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:51