Izrada domaćeg sladoleda često zvuči kao gnjavaža, osobito ako je smjesu dok se hladi potrebno više puta promiješati. U ovom slučaju to nije potrebno. A ne treba vam ni hrpa sastojaka.
Sve što vam treba je lubenica, po mogućnosti od sorte koja nema sjemenke. U suprotnom ćete se ipak morati malo pomučiti dok ih ne uklonite, ali nakon toga sve je dječja igra.
Sve što vam treba je lubenica, po mogućnosti od sorte koja nema sjemenke. U suprotnom ćete se ipak morati malo pomučiti dok ih ne uklonite, ali nakon toga sve je dječja igra.
Sorbet od lubenice
1 lubenica, očišćena od kore i sjemenki
Postupak:
Narežite lubenicu na kocke i stavite u plitku široku posudu koja vam stane u zamrzivač.
Smrznute kockice, šaku po šaku, usitnite u blenderu.
Dobiveni pire stavite u prikladnu posudu i zamrznite.
Nakon otprilike 2 sata imat ćete sorbet.
T.S.M., FOTO: SHUTTERSTOCK