Fotografkinja Jagoda Mihanović otkrila nam je recept za varivo od bamije. Nije kompliciran i vrijedilo bi ga iskušati!
Bamija jebiljka koja se uzgajala još u starom Egiptu, no u većem dijelu Europe idanas je malo poznata. Ipak, njezine blagodati su značajne pa bi jevaljalo češće konzumirati jer, među ostalim, pomaže u borbi protivproblema dišnog trakta, kolesterola, dijabetesa, želučanih smetnji tepotiče rad jetre, a preporučuje se i kod kronične iscrpljenosti.
–U Dalmaciji se malo sprema, no moja majka, koja je uzgaja i prodaje naPazaru, misli da je to baš prava šteta, pa sam vam odlučila prezentiratijedno vrlo jednostavno, a ukusno i zdravo jelo s bamijom – kaže namJagoda, napominjući i da njezine dvije kćeri također naginju zdravojprehrani s puno povrća, pa i one vole b...
Bamija jebiljka koja se uzgajala još u starom Egiptu, no u većem dijelu Europe idanas je malo poznata. Ipak, njezine blagodati su značajne pa bi jevaljalo češće konzumirati jer, među ostalim, pomaže u borbi protivproblema dišnog trakta, kolesterola, dijabetesa, želučanih smetnji tepotiče rad jetre, a preporučuje se i kod kronične iscrpljenosti.
–U Dalmaciji se malo sprema, no moja majka, koja je uzgaja i prodaje naPazaru, misli da je to baš prava šteta, pa sam vam odlučila prezentiratijedno vrlo jednostavno, a ukusno i zdravo jelo s bamijom – kaže namJagoda, napominjući i da njezine dvije kćeri također naginju zdravojprehrani s puno povrća, pa i one vole b...