StoryEditorOCM
Hranaudruga hmelj

Upoznajte najveće splitske pivoljupce: oni znaju sve o pivu, a svoje kuhaju u garažama

Piše PSD.
27. srpnja 2015. - 21:54
Pivo je zarazno i prenosi se tzv. kapljičnim putem ili orošavanjem, najčešće za velikih žega, kakve upravo nastojimo preživjeti i zato nema boljeg trenutka za našu priču. Čela su već orošena, a pune čaše osvježavajuće gorkog pale ale piva također: vežite se, polijećemo...

Svi misle da mi pivo kuvamo doma, da možemo jeftino lokat, a nije baš tako. Evo, ja iman dvista litara u garaži i nema ga ko popit. Dobro, može se ono radit i za kunu po boci, ali mene moj stout dođe poprilično...

Priča nam to Ante Kapitanović, Ćipe, dopredsjednik “Hmelja”, splitske udruge ljubitelja i kućnih pivara. Znam, da govorimo o vinarima, me biste se čudili, ali pivari, pa još u Splitu, to je priča baš za uz kriglicu.

Ja san drža kokoši i fazane, iman brod, eto ti ga tu prid to...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:00