StoryEditorOCM
Hranaljetna spiza

Sedam genijalnih recepata s paprikama: punjene, pohane, pečene, sa sirom...

Piše PSD.
11. srpnja 2015. - 18:21
1. Fritaja s paprikama

Paprike oprati, očistiti, podušiti, skinuti im koru, i isjeći na trakice, te pržiti u vrućem ulju uz dodatak začina. Dodati izmućena jaja, promiješati, po želji posuti parmezanom. Jesti uz sezonsku salatu.


2. Pečene paprike na salatu

Paprike oprati, izvaditi sjemenke, staviti u namašćeni pleh i peći dokse kožica ne smežura. Skinuti kožicu, staviti u zdjelu, dodati na sitnoizrezan češnjak i petrusimul, politi umakom preostalim od kuhanja.


3. Punjene paprike

Zelene babure po mogućnosti iste veličine, oprati, očistiti. U zdjelipomiješati mljeveno meso, rižu, dodati sol, papar, vegetu, žličicu ulja,dobro izmiješati. Smjesom puniti paprike, staviti ih potom u širokinauljeni lonac, uspraviti s otvorom put gore, nadoliti vodom do vrha.Dodati pelate, oguljene...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 02:19