StoryEditorOCM
Hranafino se jede...

Zlatko Gall: Dalmatinska gastronomska scena doživljava svoje 'proljeće'

Piše PSD.
21. svibnja 2015. - 21:57
U Hrvatskoj se kuha u sve šesnaest! Ne samo u zapaprenim političkim kuhinjama, već i onim konkretnim: restoraterskim, televizijskim i kućnim.

Možda je apsurdno da je nacija u kojoj se najviše čitaju reklamni letci koji oglašavaju prigodna sniženja hrane u supermarketima, postala tako opsjednuta molekularnom gastronomijom, egzotičnim začinima, emulzijama i pjenicama te padelama i tećama, rajnglama i loncima koji kuljaju sa baš svih televizijskih programa.

Je li razlog tome mazohistički užitak u slinjenju na televizijske slike nedostižnih jestvina, gastronomija kao „in tema“ o kojoj će rado kazati koju čak i oni koji misle da je pirjanje proces izrade pirea ili naprosto kurentna moda i šminkerski trend?

Istina je zacijelo „tu negdje“ no bilo kako bilo od nacije „janjič...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:38