Kad želite spremiti ostatke hrane, možda ste u dilemi - umotati ih u aluminijsku ili u prozirnu foliju? Odgovor ovisi o vrsti hrane i o tome kako je poslije namjeravate upotrijebiti.
Aluminijskoj foliji dajte prednost:
- Ako u hladnjak spremate hranu intenzivnog mirisa jer će aluminijska folija bolje sačuvati miris. Naravno treba je čvrsto oviti i utisnuti oko hrane;
- Za zamotavanje hrane koju namjeravate kasnije podgrijati u pećnici, jer je već umotana u foliju možete staviti u pećnicu jer je otporna na vrućinu;
- Ako želite zamrznutu hranu koja je u ambalaži od obične folije ( npr. meso na pladnju od stiropora i s prozirnom folijom na vrhu), možete oko nje dodatno još omotati aluminijsku foliju koja će spriječiti dotok kisika do hrane.
Aluminijsku foliju ne koristite:
- Za ...
Aluminijskoj foliji dajte prednost:
- Ako u hladnjak spremate hranu intenzivnog mirisa jer će aluminijska folija bolje sačuvati miris. Naravno treba je čvrsto oviti i utisnuti oko hrane;
- Za zamotavanje hrane koju namjeravate kasnije podgrijati u pećnici, jer je već umotana u foliju možete staviti u pećnicu jer je otporna na vrućinu;
- Ako želite zamrznutu hranu koja je u ambalaži od obične folije ( npr. meso na pladnju od stiropora i s prozirnom folijom na vrhu), možete oko nje dodatno još omotati aluminijsku foliju koja će spriječiti dotok kisika do hrane.
Aluminijsku foliju ne koristite:
- Za ...